Ace Magazine
Image default
Financieel

De beste uitvaartverzekering vinden

Wanneer je een uitvaartverzekering wilt afsluiten, kan het nog best wat tijd kosten om een geschikte verzekering te vinden. Het aanbod is zo groot dat je er veel moeite in moet stoppen om alle voorwaarden door te lezen. Daarom kun je beter naar een website surfen waarop je gemakkelijk uitvaartverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. De meeste mensen gaan graag naar de website van de Consumentenbond wanneer je diensten of producten willen vergelijken. Ook verzekeringen kun je vergelijken bij deze bond, maar je moet dan wel een lidmaatschap hebben. Dat moet gemakkelijker kunnen. Op allesoveruitvaartverzekeringen.nl kun je een handig overzicht vinden met de beste uitvaartverzekeringen. Zo hoef je geen lid te zijn van de Consumentenbond en hoef je ook niet urenlang op het internet te zoeken naar de juiste verzekering. Deze website kan je dus veel tijd en moeite besparen.

Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten?

Het is niet verplicht om een uitvaartverzekering te hebben. Toch sluit ongeveer 70% van alle Nederlanders deze verzekering wel af. Maar waarom is het zo handig om een uitvaartverzekering te hebben? Dat komt omdat uitvaarten in Nederland vrij prijzig zijn. Gemiddeld ligt de prijs van een uitvaart tussen de 7.000 en de 8.000 euro. Je wilt liever niet dat jouw nabestaanden dit bedrag kwijt zijn aan jouw uitvaart. Daarom kun je jezelf laten verzekeren zodat de uitvaart van je eigen geld betaald kan worden. Je betaalt dan elke maand een premiebedrag en dit bedrag wordt opgespaard. Bij de meeste uitvaartverzekeringen wordt dit bedrag na het overlijden van de verzekerde overgemaakt aan de nabestaanden. Zo kunnen de nabestaanden zonder problemen een passende uitvaart voor de verzekerde regelen.

Verschillende soorten uitvaartverzekeringen

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Zo heb je bijvoorbeeld de naturaverzekering. Deze verzekering vergoedt de kosten van de crematie of de begrafenis alleen tot de hoogte van het bedrag dat verzekerd is. Eventuele overige kosten zullen dus nog moeten betaald. Een kapitaalverzekering vergoedt meestal wel de gehele uitvaart. Hierbij wordt het verzekerde bedrag overgemaakt aan de nabestaanden. Wel zijn er verschillende dekkingen waaruit je nog moet kiezen bij het afsluiten van deze verzekeringen. Hoe meer je laat dekken, hoe groter de kans is dat de gehele uitvaart wordt vergoed.