Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

Venkel en venkelthee gezond voor de mens

Venkel is een groente die een anijssmaak heeft. Het ziet er uit als een witachtige groente met groene uitlopers. De onderkant wordt ook wel de venkelknol genoemd en smaakt heerlijk. Het is een zeer goede en gezonde groente die je ook heel goed in een gezonde venkelthee kunt verwerken. Deze thee is erg gezond en staat steevast in het lijstje met meest gezonde theesoorten die je maar kunt drinken. Het is nog veel gezonder dan andere soorten thee.

Naam venkel

De naam van venkel komt uit Griekenland, omdat er in het plaatsje marathon veel venkel groeide. Veel sporters uit het oude Griekenland aten venkel, omdat zij de gezondheidsvoordelen al snel merkten. Leuk feitje: De hardlopers die de allereerste marathon ooit liepen, hadden voor onderweg deze groente bij zich.

Venkel tegen ziektes

Een venkel kun je gebruiken tegen heel veel ziekten, symptomen en aandoeningen, maar de bekendste zijn onder andere:

Spijsvertering: tegen flatulentie wordt het al sinds de Oude Romeinen gebruikt. Zij aten venkel of verwerkten venkel in hun eten voor een gezonde spijsvertering

Frisse mond: Omdat Venkel een frisse smaak heeft, wordt het veel verwerkt in mondverfrissers, zoals tandpasta. Je kunt ook kauwen op venkelzaad om een frisse smaak in de mond te krijgen

Venkelthee

Van venkel kun je zelf gemakkelijk thee zetten om op te drinken. Er zitten, zoals in de inleiding al verteld, heel veel gezondheidsvoordelen aan deze manier van venkel binnen krijgen .Het helpt ook enorm bij afvallen. Wil je snel de kilo’s weer kwijt, dan is het zeer nuttig om venkelthee aan het dieet toe te voegen. Dit zou eventueel ook kunnen met citroenthee of andere vormen van thee. Wij raden toch aan om voor de venkelvariant te kiezen. Dit is een goede, smaakvolle en gezonde optie om af te vallen en gezonder te leven.

https://www.venkelthee.nl