Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Mechanische codebeslag

Codesloten

We gebruiken allemaal wel codesloten, vele die we thuis hebben zijn geen mechanische codesloten, maar deze moet je gewoon zelf openen en eventueel draaien voor de goede code. Bij een mechanisch codeslot type je de code in en gaat deze uit zich zelf als de code juist is van de vergrendeling en kan je in deze gevallen vaak de deur openen. Sloten zijn niet meer weg te denken. We hebben ze allemaal in en rondom het huis. Kostbare spullen die we in huis hebben en die belangrijk voor ons zijn worden wel in een kluis bewaard ook deze heeft een handslot of een mechanisch codeslot.

Winkels

Niet alleen in iedere woning zijn sloten te vinden. Ook in winkels zie je wel eens dat de doorgang van de winkel naar de personeelsruimte of naar het magazijn zijn afgesloten met een mechanische codeslot. Veel van deze sloten hebben een combinatieslot, deze kun je openen door middel van de code of door hem te openen met de sleutel. De code kan in het stuk verwerkt zijn boven of onder de deurkruk, maar ook op de deurkruk kunnen de toetsen verwerkt zijn. Zodra je de toetsen ingetypt hebt wordt de deur van het slot vergrendeld en kun je de deur dus openen, zodra deze weer in het slot valt gaat deze ook automatisch weer op slot.

Een mechanische codebeslag wordt is dus een veel gebruikte manier om buitenstaanders buiten te houden, ook geeft het een stukje veiligheid zowel in een woning als in een bedrijf of winkel.

https://www.elocktron.nl/cilinderslot.html