Eenvoudig thuis je eigen bier maken

Eenvoudig thuis je eigen bier maken

  • oktober 13, 2020
  • 0 comments

Iedereen die van bier houdt, heeft op een gegeven moment overwogen om het zelf een keer te maken. En terwijl het thuisbrouwen een ontmoedigend en moeilijk vooruitzicht kan lijken, is het niet moeilijk om thuis je eigen bier te maken en kun je met slechts een kleine investering beginnen met het brouwen van je geheel eigen bier.

Zelf bier brouwen kan zonder dat je zelf heel veel in huis hoeft te halen, op de website van Brouwpunt kun je bijvoorbeeld voordelig een startpakket aanschaffen waarmee je alles in huis haalt wat je nodig hebt om zelf bier te brouwen. Het maakt niet uit wat voor type bier je zelf wil gaan brouwen, bijna overal is wel een starterspakket voor.

Ga jij voor een blond biertje, IPA, dubbel, tripel, quadruple of heb je toch een andere voorkeur? Bekijk eens het gehele assortiment aan starterspakketten dat hier verkrijgbaar is en kies voor het bier dat jij het liefste hebt.

Ben je liever nog iets beter voorbereid en wil je niet direct zonder voorkennis aan de slag gaan met het brouwen van je eigen bier? Je kunt ook een cursus bier brouwen volgen, waar je middels een thuisstudie écht leert hoe je zelf bier moet brouwen op de juiste manier, zodat je het optimale uit je eigen brouwsels haalt.

Na het volgen van deze duidelijke cursus kun je zelf aan de slag en ben je ook in staat om je eigen bierrecepten te bedenken en uit te voeren. Ga jij het beste biertje ooit brouwen?