Ace Magazine
Image default
Electronica en Computers

Ga je een drone kopen? Hier moet je op letten!

Waar moet je op letten als je een drone gaat kopen?

Een drone kopen is een heugelijk moment. Het kan alleen best lastig zijn. Er zijn immers heel veel verschillende soorten op de markt. Wanneer je dan bijvoorbeeld een drone met camera wilt kopen als cadeau voor je vader of je vriend, dan kan je al snel misleid worden. Daarom is het handig om een aantal tips mee te nemen zodat je weet waar je op moet letten als je een drone wilt gaan kopen. Er zijn een aantal valkuilen waar je niet in moet trappen en dat kan je op deze manier voorkomen.

 

Wat wil je?

Het eerste wat je je moet bedenken is wat jouw doel, of dat van je vader of vriend, met de drone is. Dit is erg belangrijk omdat dit veel verschil kan maken in het type dat je moet aanschaffen. Wil je vooral snel vliegen, dan is een drone met camera immers geen goed idee. Dit zou alleen maar extra gewicht betekenen en dat komt de snelheid natuurlijk niet ten goede. Daar tegenover staat dat iemand die mooi beelden wil maken dan beter juist heel veel aandacht aan de camera kan besteden. Die moet dan immers van de hoogste kwaliteit zijn.

 

Je ervaring

Het soort drone dat je koopt moet je ook enigszins laten afhangen van je ervaring. Wanneer je een nieuweling bent in de wereld van het dronevliegen, dan kan je beter een wat goedkoper model aanschaffen om de techniek eerst te leren. Dit worden vaak speelgoeddrones genoemd. Deze zijn iets goedkoper en er is dus iets minder risico dat er grote schade ontstaat. Ze zijn immers wat gemakkelijker te vervangen. Ben je al wat meer ervaren in het vliegen met drones, dan kan je eens overwegen om een tweede, wat duurdere variant aan te schaffen om het echte werk mee aan te pakken.

 

De kwaliteit

Tot slot is ook de kwaliteit van het toestel natuurlijk sterk van belang. Denk aan zaken als de mogelijkheid om ze te repareren en de kracht van de accu. Wanneer van het model dat je kiest weinig reserveonderdelen te krijgen zijn, dan kan de drone al snel een miskoop zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor modellen met kleine batterijen. Het is dan beter om de iets duurdere varianten aan te schaffen die iets meer mogelijkheden bieden. Dit voorkomt immers veel ellende wanneer na een paar vliegbeurten de batterij op is of een onderdeel schade oploopt.

https://www.dronekiezer.nl/drones/