Ace Magazine
Image default
Boeken en Tijdschriften

Een Nieuw Boek Kiezen

Of je nu op vakantie gaat of gewoon thuis al je hele boekenkast hebt uitgelezen. Soms heb je gewoon een nieuw boek nodig. Een nieuw boek kiezen is echter niet altijd even makkelijk. Er zijn al zoveel boeken om uit te kiezen. Er komen er ook nog eens elke dag tientallen bij. Het is onmogelijk om ze allemaal te lezen. Hoe kies je dan het juiste boek?

De Boekhandel

Natuurlijk is er altijd de optie om een boekenwinkel in te gaan. Je loopt naar binnen en kijkt naar de tafels. De meeste winkels hebben verschillende tafels. Deze zijn dan geselecteerd op genre. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de AKO. Wat deze boekenwinkels in ieder geval gemeen hebben, is dat ze de beste boeken per genre op de tafels hebben liggen. Niet de slechtste. True, dit zijn allemaal recente boeken. De echte klassiekers vindt je hier niet.

Toch is dit de beste manier om een nieuw boek uit te kiezen. Baseer je keuze op de ervaringen van anderen. Je kan je natuurlijk persoonlijk laten informeren door vrienden en kennissen. Tegenwoordig is er gelukkig ook het internet. Mocht je niet binnenkort een leuke verjaardag hebben waarbij je in een kringetje plaats kan nemen om het eens even lekker over leuke boeken te hebben.

Online een Boek Kiezen

Wanneer je het internet op gaat, kom je als snel terecht bij Boeken-Top-10.nl. Je vindt hier een overzicht  van de meest populaire boeken van deze tijd. Mocht je al wat verder zijn in je keuze proces of weten in welk genre je zin hebt, kan je dit specificeren. Je zoekt dan bijvoorbeeld niet op de algemene boeken top 10, maar op voetbalboeken, kookboeken, thrillers, kinderboeken enzovoorts.

Wanneer je een keuze in genre hebt gemaakt, zie je de top 10 of top 20 boeken van dit moment. Boeken Top 10 heeft altijd de meest up-to-date informatie. Dit zorgt ervoor dat de top lijsten erg veranderlijk zijn. Iedere week verschijnen er nieuwe boeken in de top 20. Andere boeken verdwijnen.

Wij raden aan om te beginnen bij de algehele boeken top 10 of top 20. Op deze manier kan je jezelf laten verrassen. Je laat je dan niet te veel beïnvloeden door je eigen vooroordelen. Zo kwamen wij eens uit bij een rijmwoordenboek. Kennelijk met name erg populair in november en december. Er is ook een online rijmmachine. Mocht je liever online willen rijmen, klik dan hier. Wij gebruiken dit woordenboek nog steeds ieder jaar wanneer we weer eens een sinterklaas gedicht op moeten stellen.

Tevens interessant is het verschil in de ouderwetse boeken top 10 van papier en de ebook top 10. Kennelijk lezen mensen die graag vanaf een scherm lezen andere boeken dan mensen die op papier boeken lezen. Er zijn maar weinig overeenkomsten tussen beide overzichten.

Contact

Mocht je nog vragen hebben of speciale verzoeken, kan je altijd even contact opnemen. Uit eigen ervaring kunnen we zeggen dat we altijd erg goed geholpen worden.