Ace Magazine
Image default
Auto's en Motoren

De aantrekkingskracht van de Mazda CX-5

Voor wie wel eens een autoblog leest en zo op de hoogte blijft van het actuele autonieuws, is het een gegeven dat de Mazda CX-5 omschreven wordt als een zeer sportieve auto. De CX-5 is een compacte SUV die beeldbepalend op de wegen is sinds 2011 toen de wereld voor het eerst kennis maakte met dit type Mazda, die in tal van verschillende uitvoeringen beschikbaar is.

Motor met een bijzonder grote cilinderinhoud

Bijzonder is wel dat de CX-5 alleen met een SkyActiv motor beschikbaar is, een motor met een zeer grote cilinderinhoud. Je kunt kiezen uit 2,0 liter benzinemotor met 121 kW, een 2,5 liter benzinemotor met 141 kW en een 2.2 liter SkyActiv dieselmotor met of 110 of 135 kW. Wie denkt dat de Mazda daardoor nogal wat benzine of diesel lust, die heeft het mis. De auto is gewoon erg zuinig namelijk en is er in zowel een zesbak en een automatische zestrapstransmissie uitvoering. Vanwege de imponerende trekkracht is de Mazda CX-5 ook de ideale auto om voor je caravan te zetten.

Er zit weinig verschil tussen de twee generaties CX-5

Ondertussen zijn er al twee generaties van de Mazda CX-5 beschikbaar. De eerste generatie bestaat uit de auto’s die tussen 2011 en 2017 geproduceerd werden, de tweede generatie kwam in 2017 op de markt. Heel veel verschil is er overigens niet tussen de twee generaties. De ruimte en ook het uiterlijk zijn amper veranderd. Ondanks het feit dat er een tweede generatie van de Mazda CX-3 beschikbaar is, is ook de eerste generatie nog steeds bijzonder populair. Populair ook vooral om de bagageruimte van liefst 503 liter. Die ruimte is verder uit te breiden omdat je de achterbank in delen in kunt klappen waardoor ook het vervoer van wat grotere spullen geen enkel probleem is.