Ace Magazine
Image default
Dienstverlening

Zonnepanelen op een schuin dak plaatsen is een verstandige zet

De voordelen van zonnepanelen op een schuin dak plaatsen

Zonnepanelen op een schuin dak installeren komt in Nederland steeds vaker voor. Vooral als het dak van uw woning op het zuiden is gericht, leveren zonnepanelen op een schuin dak een hoop energie op. Zeker als de hellingshoek de ideale hoekgraad van 36 graden heeft. De zonnepanelen op een schuin dak die in een dusdanige hoek gemonteerd worden, leveren het hoogste rendement op. Voordelig aan zonnepanelen is verder dat deze zich, zeker bij een hoge opbrengst, in rap tempo terugverdienen. Vroeger duurde dit meer dan tien jaar, maar tegenwoordig kan – door de prijsdalingen van zonnepanelen in de afgelopen tijd – een dak met zonnepanelen binnen zeven jaar terugverdiend worden. En daarna is het natuurlijk gemakkelijk geld verdienen met zonnepanelen op een schuin dak. Ten slotte nog een interessant pluspunt van het fenomeen zonnepanelen, namelijk de milieuwinst die deze panelen opleveren. Gezien de klimaatontwikkelingen is het verstandig en ethisch correct om een bijdrage te leveren aan een beter milieu en zonnepanelen aan te schaffen.

Zelf plaatsen van zonnepanelen of dit laten doen?

Een hoop particulieren denken zelf wel even zonnepanelen op een schuin dak te kunnen installeren. Dit is een optie en ook een voordelige keuze. Maar vanwege het gevaarlijke werk is dit toch echt af te raden om zelf de montage te doen. Het beste is om een ervaren installatiebedrijf te contacteren die de panelen voor u op het dak legt. Zo voorkomt u onnodige risico’s en kunt u zelf ook genieten van de interessante voordelen die zonnepanelen te bieden hebben.

Vraag meerdere offertes op

Het is aan te raden om u goed te informeren over zonnepanelen, voordat u overgaat tot een aankoop. Vraag daarom meerdere offertes op en vergelijk deze goed met elkaar. Succes en geniet straks van de vele pluspunten van zonnepanelen!