Ace Magazine
Image default
Bedrijven

Tentamentraining in steeds grotere mate populair bij studenten

Externe hulp bij tentamens

Na scriptiehulp en spss hulp is er nu ook een stijging te bemerken in studenten die op zoek gaat naar hulp bij het leren voor tentamens. Het wordt steeds belangrijker om tentamens in één keer te halen en geen studievertraging op te lopen. Daarom bieden steeds meer externe bureaus tentamentraining aan. Studenten kunnen bij deze bureaus, zoals bij Scriptium, terecht voor professionele ondersteuning bij het gestructureerd leren van lesstof.

 

De tentamentraining zelf

Zoals op de website van Scriptium te lezen is, bestaat een tentamentraining uit het overdragen van lesstof op een gestructureerde manier. De student wordt zo optimaal en op maat klaargestoomd voor het naderende tentamen. Vooral voor tentamens met een grote hoeveelheid stof, is het raadzaam om deze stof te structureren en op te delen op basis van mate van belangrijkheid. Hoe belangrijk is de stof eigenlijk? De tentamentrainers helpen daarbij en leggen de stof begrijpelijk en snel uit.

 

De voordelen

Tentamentraining zorgt dat studenten in grote getalen sneller en effectiever voldoendes halen voor tentamens. De lesstof wordt over het algemeen beter toegepast en sneller onthouden door de betreffende studenten. Studievertraging wordt teruggebracht en dat scheelt ook in de kosten. Er worden geen bijkomende kosten gemaakt door studenten die hun BSA niet halen of studiejaren moeten overdoen vanwege tentamens die niet behaald zijn.

 

Trainers

De tentamentrainers zijn allemaal vakexperts met veel parate kennis over het vak waarvoor het tentamen gemaakt moet worden. Zij hebben ooit zelf het vak gevolgd en het tentamen succesvol gemaakt. Eigenlijk zijn zij als privédocenten die de studenten bij de hand nemen in groepsverband of één-op-één. De huidige ontwikkelingen in het onderwijs zorgen dat studenten steeds vaker externe hulp zoeken. Tentamentraining is daar een nieuwe vorm van.

https://www.scriptium.nl/