Ace Magazine
Image default
Architectuur

DRIE VOORDELEN VAN GEVELREINIGING

Een gevel schoonmaken is een belangrijk onderdeel van gevelwerken. Bij gevelreiniging wordt de gevel schoongemaakt. Aanslag en vervuiling worden verwijderd. Daar zijn verschillende methoden voor, afhankelijk van de schade aan uw gevel.

WAAROM IS GEVELREINIGING NODIG

  1. Behoud van het gebouw
    De belangrijkste eigenschap van een buitengevel is dat het vochtwerend is. Maar als uw wand vocht gaat doorlaten, kan dat leiden tot ernstige schade, denk bijvoorbeeld aan vochtplekken. Maar ook mosgroei is schadelijk: als dit bij vorst uitzet, gaat de muur barsten.

  2. Uitstraling
    Uw woning of bedrijfspand ziet er weer proper en fris uit. Een vervuilde gevel ziet er onverzorgd uit, wat weer zijn weerslag kan hebben op de omgeving en uw imago. Het nodigt ook vaker uit tot bijvoorbeeld graffiti, of nog meer vervuiling van uw omgeving.

  3. Onderhoud
    Tot slot kan gevelreinigingde waarde van uw huis verhogen, omdat het goed onderhouden is. Eventuele belangstellenden voelen zich meer aangetrokken tot een proper en fris pand dan tot een vuil en onverzorgt pand, met de gedachte: als de buitenkant er al zo onverzorgd uitziet, zal de rest ook niet veel anders zijn. 

MANIEREN VAN GEVEL SCHOONMAKEN

Stoomreinigen is geschikt voor het verwijderen van lichte vervuiling, zoals mos of klimop. Warm water van meer dan 100°C wordt met een hogedrukspuit tegen de muur gespoten.

Bij chemisch reinigen wordt een chemisch product op de gevel aangebracht dat het vuil verwijdert. Dit werkt vooral bij vervuiling als verf of roet. 

Het stralen wordt gebruikt bij ernstige vervuiling. Water vermengd met een mild straalmiddel, zoals zand, wordt onder hoge druk tegen de muur wordt gespoten.

GEVELONDERHOUD

Na het reinigen is het verstandig om de gevel te impregneren. Dat voorkomt dat de muur water opneemt of doorlaat. Bij gevelwerken wordt ook gekeken naar eventuele constructieschade, zoals beschadigde voegen of barsten en scheuren in de muur. Ook het herstel daarvan worden in het gevelonderhoud meegenomen.

http://www.limasathome.be/nl/blog/limas/Drie-voordelen-van-gevelreiniging