Ace Magazine
Image default
Architectuur

Accessoires en inrichting van een publike rokersruimte en café

Het starten van een café betekent natuurlijk dat er veel aangeschaft moet worden als het gaat om de inrichting en de accessoires. Bij de inrichting valt natuurlijk op de eerste plaats te denken aan de stoelen en / of krukken, aan de zit- en statafels, de bar en overig groot meubilair. Daarnaast moet er gedacht worden aan de stoffering en specifieke inrichting, zoals bijvoorbeeld flessenhouders, etalages en andere zaken die in de horeca voor extra gemak voor het personeel zorgen.

 

Binnen- en buiteninrichting

Veel cafés hebben ook een mooi terras. Het is altijd goed om de sfeer van binnen naar buiten te brengen en andersom. Door de sfeer van de binnen- en de buiteninrichting op elkaar af te stemmen ontstaat er een mooi geheel en dit zorgt er weer voor dat klanten zich er gemakkelijker thuis voelen. Klanten blijven langer zitten, bestellen meer en zo draagt een passende inrichting bij aan het realiseren van een hogere omzet. Natuurlijk is het dan ook belangrijk om aandacht te besteden aan kleurstellingen. Luxe cafés kiezen vaak voor een lichte inrichting, terwijl de stad cafés liever kiezen voor een warmere inrichting. Denk aan bijvoorbeeld het traditionele bruine café.

 

De decoraties

Decoraties in een café zijn zeer bepalend voor het scheppen van sfeer. Hierbij is het belangrijk om na te denken over het soort decoraties dat gewenst is. Als je decoraties wilt waar je jaren mee vooruit kunt, dan kies je bijvoorbeeld voor beelden. Wil je steeds een andere sfeer creëren met decoraties, zodat je dit aan kleur bijvoorbeeld op het seizoen kunt afstemmen? Dan zijn bloemen een uitstekende optie. Er zijn natuurlijk eindeloos veel mogelijkheden voor het decoreren van een café, van opzichtig tot subtiel.

 

Accessoires voor binnen

De accessoires voor binnen mogen natuurlijk niet worden vergeten. Onder accessoires verstaan we bijvoorbeeld de bierviltjes en onderzetters bijvoorbeeld. Deze moeten aanwezig zijn, vooral ook om het meubilair te beschermen tegen vocht. Daarnaast vallen ook diverse andere zaken onder de praktische (gebruiks)accessoires voor binnen. Denk bijvoorbeeld aan tandenstokers, aan cocktailprikkers, aan rietjes en diverse accessoires voor kinderen. Als je bijvoorbeeld ijs serveert, zoals softijs, dan kan het handig zijn om vooral voor kinderen te zorgen voor een karton voor om het uiteinde van de hoorntjes. Dit zijn toch vaak de vergeten accessoires.

 

Accessoires voor buiten

Natuurlijk moet er ook aandacht besteed worden aan de accessoires voor buiten. Deels komen deze in veel gevallen wel overeen met de accessoires voor binnen, maar vaak is de keuze voor andere varianten nodig. Op een terras kan je toch al snel te maken hebben met bijvoorbeeld wind. Hierdoor heb je andere servettenhouders nodig dan dat je binnen gebruikt. Denk ook aan tafelkleedhouders, sterke menuhouders en bijvoorbeeld zoutbusjes die niet snel omvallen bij wind.

 

Voor de rokersruimte

Richt u een rokersruimte in buiten, zodat de bezoekers van uw café een sigaretje kunnen roken wanneer zij dit willen? Dan zijn er natuurlijk ook asbakken nodig. Dit soort accesoires zijn meestal goedkoper online te bestellen. Bedenk ook hierbij goed welke asbakken het best passend zijn. Wordt de rokersruimte afgeschermd tegen wind? Dan kan je makkelijk kiezen voor lichtere asbakken met een open top. Kan het wel goed waaien in het rokersgedeelte? Dan is het juist verstandiger om te kiezen voor wat zwaardere asbakken die aan de bovenzijde gesloten zijn, zodat de inhoud er niet uit kan waaien. Je kunt kiezen voor losse, kleinere asbakken, bijvoorbeeld voor op elke tafel een exemplaar. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor grote staande asbakken.