Ace Magazine
Image default
Aanbiedingen

Duurzame Boxershorts kopen

In ons zoektocht naar de ideale boxershorts zijn we een hoop elende tegen gekomen. Vaak bij gerenommeerde merken was veel mis. De merken hebben zijn of haar logo in Bolt dominant op de band staan om de vertrouwde kwaliteit van weleer aan te halen. Ja, tien jaar geleden leverden de grotere merken nog wel de kwaliteit met de hoofdletter K maar da’s tegenwording over. Een paar crises jaren verder waar veel omzet en in tweede instantie brutowinstmarge is ingeleverd, heeft de zoektocht naar goedkopere productie aangewakkerd.

De superieure materialen werden als eerste geconverteerd in textiel van veel lagere kwaliteit. Vooral de elastieke band ging in kwaliteit hard achteruit. Eigenlijk niet heel raar omdat dit onderdeel van een boxershorts het duurst zou moeten zijn. De inferieure banden zorgen voor een schrale blik als je je boxers na 10 keer wassen uit je wastrommel komt. Echt om te huilen!

Wat klanten minder snel zien maar wat van essentieel belang is voor de perfect fit is het maken en de afwerking van de boxershort. We hebben bij een bekend merk naar de verschillende maatvoeringen gekeken. Niets, maar ook niets klopte.

 

Kwaliteit is wel te koop

De fabrieken staan in Far East en met name in China, Bangladesh en India. De Europese merken hebben de afgelopen jaren (door de zware concurrentie) de contracten met de Aziatische fabrieken verder uitgeknepen. De fabrieken doen er alles aan om nog een beetje marge te realiseren en besteden weer delen van de productie verder uiit.

De oorzaak voor de slechte afwerking en maatvoering moet gezocht worden in de verschillende uitbestedingen van de fabrieken. Als een subcontractor een klein stukje stof kan besparen (en zo meer boxershorts van een rol kan afhalen) zal hij dat doen om toch rendement te halen. We hebben bij verschillende maten ‘bijzondere’ besparingen gezien. Op het ook zie je het niet maar zodra je het pst voel je het. Wat wel bijzonder is is dat de kwaliteitsafdelingen of de inkoopafdeling van het boxershort modehuis dit niet ziet of gewoon accepteert. Jammer, heel erg jammer…

Heren boxershorts uit Nederland

Dat is de reden dat 3 ondernemers die kennis van zaken hebben een nieuw Nederlands heren boxershorts merk gestart. Door geen dure head office te richten, door alles zelf te doen en de productie dicht bij huis te doen (Europa) is er een boxer op de markt gebracht die wel aan de verwachtingen van een premium ondergoed voldoen. Het merk? Dann Hensums. Een verademing. Voor veel meer interessante boxershortsblog en de laatste ondergoed aanbiedingen.

 

X

http://www.dannhensums.com/nl