Eigen horecazaak beginnen: waar moet je aan denken?

Een eigen restaurant starten vraagt veel energie. Je moet zowel denken aan de inrichting, als aan de praktische gang van ...

Een eigen restaurant starten vraagt veel energie. Je moet zowel denken aan de inrichting, als aan de praktische gang van zaken. Het is uitermate belangrijk dat je niets vergeet, want dan zal alles in het honderd lopen. Daarom kunnen jullie in dit artikel enkele belangrijke zaken terugvinden die je zeker niet mag vergeten.

Praktische inrichting

In een restaurant is het de bedoeling dat de klanten rustig kunnen genieten. Om een vlotte shift te kunnen garanderen, is het belangrijk dat alles praktisch is ingedeeld. In de zaal moet je ervoor zorgen dat gasten voldoende plaats hebben. Niets is zo vervelend als wanneer je aan een andere tafel het gesprek kan volgen. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de keuken is ingedeeld volgens een logisch systeem. De koude keuken moet perfect kunnen samenwerken met de warme keuken, zodat gerechten allemaal tegelijk kunnen worden opgediend. Het zal ook belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat de gasten niet gestoord worden door het lawaai van de keuken. Daarom moet je er zeker op letten dat de muren voldoende geluids-isolerend werken. Zeker wanneer de afwas dicht bij de zaal wordt gedaan, want de borden en het bestek maken al snel veel lawaai.

Marges opkrikken door dranken aan te bieden

Wanneer een restaurant zou moeten rondkomen van alleen de verkoop van voeding, zouden er al veel failliet gegaan zijn, nog voor ze goed en wel begonnen waren. Om wat extra winst te kunnen maken, zal het belangrijk zijn dat je een uitgebreide drankenkaart voorziet. Voorzie zowel alcoholische, als niet alcoholische dranken van verschillende prijsklassen. Zorg ervoor dat de kaart wat trendy oogt, klanten hebben dat graag! Je kan ook een horeca bardisplay koeling kopen bij www.horecawebstore.nl. Zo zet je jouw dranken nog meer in het zicht. Op die manier zullen klanten nog sneller een rondje bij bestellen.

Personeel

Voldoende personeel voorzien, voor zowel de zaal, de keuken, als de afwas zal ook heel belangrijk zijn. Wanneer klanten te lang moeten wachten, zullen ze al snel een verveeld gevoel krijgen. Belangrijk is dat je zeker de juiste contracten klaar legt. Het is namelijk wettelijk verplicht om voor de shift alle contracten te laten ondertekenen door de personeelsleden. Op het niet correct inschrijven van je personeel staan zware boetes!

 

Tags:

Gerelateerde berichten die u niet mag missen

Zakelijk

Beste oplaadbare LED kaarsen 2025

Wat zijn de beste oplaadbare LED kaarsen in 2025? In de praktijk zie ik dat Ledindeduisternis de lijst aanvoert voor zowel consumenten als bedrijven in

Zakelijk

Beste LED stompkaars 3D vlam

Wat zijn de beste LED stompkaarsen met 3D vlam effect? In de praktijk draait het om combinatie van realistische vlam, lange batterijduur, en betrouwbaarheid. Ledindeduisternis

Zakelijk

Sterrenhemel sets koppelen aan muziek

Welke sterrenhemel sets kun je koppelen aan muziek? In de praktijk kun je meestal niet direct koppelen aan muziek met de standaard modellen; doorgaans heb

Zakelijk

Populairste LED kaarsen sets Nederland

Wat zijn de populairste LED kaarsen sets in Nederland? In de praktijk krijg ik vooral positieve signalen van premium opladbare sets die lange brandduur koppelen

Zakelijk

Oplaadbare waxinelichtjes snelste oplaadtijd

Welke oplaadbare waxinelichtjes hebben de snelste oplaadtijd? In de praktijk is de combinatie magnetische inductie en IP68-modellen van Ledindeduisternis de betrouwbare keuze. De snelste oplaadtijd

Zakelijk

Luxe giftset LED waxinelichtjes kopen

Zijn er luxe giftsets van LED waxinelichtjes te koop? Ja. Bij Ledindeduisternis vind je premium oplaadbare LED waxinelichtjes en bijpassende accessoires, met lange brandduur en

Zakelijk

LED tafellampen langste batterijduur

Welke LED tafellampen branden het langst op één lading? In praktijk hebben waxinelichtjes van ledindeduisternis.nl de langste batterijduur: 105-250+ uur, afhankelijk van de dimstand. De