Ace Magazine
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau Ede

Voor school hebben de afgelopen vijf maanden stage gelopen bij een incassobureau in Ede. In eerste instantie was het niet de plek waar ik terecht hoopte te komen, maar tijdens de vijf maanden stage is het mij erg goed bevallen. Het werken bij zo’n bureau is toch niet zo saai als ik in eerste instantie dacht.

Stage bij incassobureau Ede

Voor mijn opleiding rechten moest ik dus stage gaan lopen, in eerste instantie dacht ik niet gelijk aan een incassobureau. Echter heb ik wel een tante die al meer dan tien jaar bij hetzelfde bureau werkt, dus die heeft mij er al heel veel over verteld. Daarnaast was het ook vrij gemakkelijk om via mijn tante deze stage te regelen. Ik heb in eerste instantie wel gekeken naar andere bedrijven om stage te lopen, maar er waren niet zo veel betere opties. Vandaar dat ik op die manier terecht ben gekomen bij het bedrijf voor mijn stage.

Boze telefoontjes

Tijdens mijn stage bij het incassobureau in Ede heb ik wel hele bijzondere dingen meegemaakt. Na een maandje mocht ik bijvoorbeeld ook de telefoon op gaan nemen en dagelijkse boze telefoontjes waren niet op twee handen te tellen. Elke dag waren er wel mensen die in een boze bui opbelden om te vertellen dat ze het niet eens waren met de factuur de geïncasseerd werd. Een heleboel negatieve energie, maar zolang je het niet persoonlijk ervaart kun je er wel gewoon om lachen.

Deurwaarde

Naast het werk op het kantoor, hadden ze bij het bureau ook geregeld dat ik een keer mee mocht met een deurwaarder, om beslag te leggen op de eigendommen van mensen. Dat ging van het beslag leggen op jaarverslagen en laptops, tot het beslag leggen op een aardig dure Range Rover. Door een dag mee te lopen heb ik wel heel veel kunnen leren, vooral had dat dan ook in de praktijk gaat. Daarnaast heb ik mezelf ook zeker wel vermaakt.

https://incassoadvocaten.nl/