Investeren in vastgoed steeds populairder

Investeren in vastgoed steeds populairder

  • april 30, 2021
  • 0 comments

Investeren in vastgoed steeds populairder.

Investeringen in vastgoed behalen een relatief hoog rendement in vergelijking met andere beleggingen. Een vastgoed investering levert direct- en indirect rendement op dit spreekt veel (beginnende) beleggers aan. Direct rendement vloeit voort uit de huurstromen, indirect rendement is de meerwaarde van een beleggingspand ten opzichte van de koopprijs. Het directe rendement kan gebruikt worden om de hypotheek te betalen en om in een later stadium mogelijk meer investeringen te kunnen doen. Het indirecte rendement is rendement op de lange termijn en wordt gegenereerd door de meerwaarde die het pand hoogstwaarschijnlijk oplevert bij de verkoop.

Passief inkomen.

Voor veel beleggers is het passief inkomen dat de verhuur van een belegginspand kan opleveren een belangrijke reden om te kiezen voor het beleggen in vastgoed. Als de maandelijkse huurinkomsten hoger zijn dan de maandelijkse kosten aan hypotheek ed. wordt er passief inkomen gegenereerd, directe winst op de verhuur.

Belastingvoordeel op de huurstromen van een beleggingspand.

Als iemand een woning heeft aangekocht voor de verhuur dan wordt deze door de belastingdienst gezien als belegging. De woning valt hierdoor automatisch in Box 3. Bij de belastingaangifte wordt gekeken naar de WOZ-waarde min de uitstaande hypotheeksom. De werkelijke huurstromen hoeven niet aangegeven te worden.

Beleggen in vastgoed vs aandelen.

Beleggen in aandelen heeft meerdere nadelen ten op zichte van beleggen in vastgoed. Ten eerste is het risico bij beleggen in aandelen aanzienlijk groter voor het behalen van een goed rendement. Goede kennis van de beleggingsmarkt is een must, indien je over deze kennis beschikt dient er wel nog altijd veel tijd geinvesteerd te worden om deze up to date te houden. Door de schommelingen en verandering op de beurs bent je nooit echt verzekerd van een beoogt rendement.

Vastgoed

Het is dan ook niet verwonderlijk dat beleggen in vastgoed bij veel investeerders de voorkeur geniet. Een goede partner bij het investeren in vastgoed vermenigvuldigd de kans op opbouwen van mooie vastgoedportefeuille met een goed en continue rendement. Sons Real Estate is opzoek naar goede partners voor het opbouwen van portefeuilles en om elkaar te versterken om het hoogst mogelijke resultaat te behalen.

https://sonsrealestate.nl/investeren-in-vastgoed/