Ace Magazine
Image default
Zakelijk

Executive Assistant carrières in Nederland

Als je je ooit hebt afgevraagd over de mysterieuze rol van executive assistants, dan is dit zeker een interessant artikel voor jou. Executive assistentants zijn niet hetzelfde als PAs (persoonlijke assistenten) en, hoewel ze soms aangeduid worden als directiesecretarissen, zijn ze niet zoals de secretaressen die je begroeten bij binnenkomst.

Executive assistants zijn meestal afgestudeerden die enige ervaring hebben met projectmanagement en administratieve taken. Zij zijn de go-to persoon die nauw samenwerkt met het hoger en senior management van een bedrijf om hun agenda en schema’s te beheren.

Als je als rechterhand voor een CEO of andere senior medewerker van een bedrijf werkt, ben je verantwoordelijk voor het “werken op het meest optimale niveau”. Je taak is om deze in beweging te houden en alles te bieden wat ze nodig hebben om ze volledig efficiënt te laten zijn met hun drukke werkzaamheden.

Wat zijn de taken van een Executive Assistant?

De functieomschrijving voor een executive assistant zal altijd specifiek zijn voor elk bedrijf dat de EA in dienst heeft. Typische taken zijn echter het plannen en afhandelen van alles wat er op de agenda van hun leidinggevende staat. Beschouw executive assistants als de managers van de tijd van een executive.

Zij zijn ook verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van alle correspondentie binnen en buiten een bedrijf dat betrekking heeft op de uitvoerende macht. EAs worden meestal verwacht om zelfstandig te werken aan bepaalde taken of projecten gedurende een bepaalde periode van tijd. De mogelijkheid om te kunnen multitasken en op het juiste spoor te blijven zijn dan ook belangrijke kwalificaties.

Spreken deze werkzaamheden je aan en wil je zelf een Executive Assistant worden? Bekijk Executive Assistant carrières in Nederland bij Souters.nl.

https://souters.nl/