Ace Magazine
Image default
Woningen

Hoe kun je het beste zagen?

Er zijn veel verschillende manieren om te kunnen zagen. De beste zaagtechniek is afhankelijk van de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Zo kan een radiaalzaag uitkomst bieden wanneer je grote oppervlaktes in tweeën wilt zagen. Wil je juist meer flexibiliteit en figuurtjes zagen? Dan is een decoupeerzaag mooi meegenomen. Welke manier je ook gebruikt er is altijd wel een zaagmachine beschikbaar die hier aan kan voldoen. Nu willen wij je graag in deze blog wat meer vertellen over de verschillende manieren en de zaagmachines die daar het beste op aan sluiten. Om te beginnen met het recht zagen.

Rechte stukken zagen

Als je rechte stukken wilt zagen dan zijn er veel verschillende zaagmachines beschikbaar. Over het algemeen is een zaagmachine met een cirkelzaagblad hier het meest geschikt voor. Dan kun je denken aan een handzaag, radiaalzaag en tafelzaag. De handzaag heeft qua lengte geen beperkingen, maar de radiaal- en tafelzaag daarentegen wel. Toch zijn de werkzaamheden met een tafel- en radiaalzaag een stuk preciezer. Het is dus een overweging die je zult moeten maken. Als het om budget gaat raden wij een handzaag aan. Simpel, maar toch effectief!

Bochten zagen

Wil je bochten gaan zagen met een zaagmachine? In dat geval heb je niet zoveel aan een zaagmachine met cirkelzaagblad. Je zult dus op zoek moeten gaan naar decoupeerzaagjes. Dat brengt ons bij de decoupeer-, figuur- en reciprozagen. 3 zagen die werken met een dun zaagje die makkelijk bochten kan maken. De decoupeerzaag is ideaal voor het zagen van grote figuren in dik hout. De figuurzaag daarentegen is meer bedoeld voor kleine werkzaamheden. Mocht je graag flexibel willen zagen. Te denken aan leidingen, balken en zelfs het zagen van takken? Dan is een reciprozaag het ideale hulpmiddel!

Verstekzagen

Naast het zagen van bochten en rechte stukken kun je ook verstekzagen. Verstekzagen kan goed van pas komen wanneer je mooie verbindingen wilt maken. Denk bijvoorbeeld aan plinten of afwerkingen die erg in het zicht liggen. In dit geval kun je gebruik maken van tafelzagen, decoupeerzagen, handcirkelzagen en afkortzagen. Over het algemeen doet een afkortzaag het beste zijn werk in deze situatie. Lees hier meer over deze 3 zaagtechnieken.

http://www.vobouw.nl