Ace Magazine
Image default
Woningen

Welke cirkelzaag kiezen?

Als je een cirkelzaag wilt kopen moet je er wel rekening mee houden dat er verschillende soorten bestaan. Daarbij kies je niet zomaar een cirkelzaag. Nee! De keuze hangt vooral af van de werkzaamheden die je wilt uitvoeren. Zo heeft een amateur klusser heel ander gereedschap nodig dan een klusbedrijf. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de kosten. Deze kunnen nogal verschillen. Een tafelzaag is in verhouding tot een handcirkelzaag een stuk duurder. Wil je meer weten over de soorten cirkelzagen en welke je het beste kunt kiezen? Lees dan eens verder of ga naar de pagina ‘5 soorten cirkelzagen’.

Tafelzaag

Een tafelzaag is speciaal ontworpen om in een hoog tempo grote vloerplaten te kunnen verzagen. Er worden een grote hoeveelheid functionaliteiten aangeleverd. Denk hierbij aan een verstek- of langs geleider. Wil je bijvoorbeeld gleuven maken? Dan kun je in sommige gevallen ook de diepte van het zaagblad instellen. Indrukwekkend he?

Afkortzaag

Een afkortzaag heeft een cirkelzaagblad die aan een arm is bevestigd. Wanneer je het zaagblad naar beneden haalt kun je veel verschillende materialen afkorten. We spreken dan vaak over balken en planken. Ook is het mogelijk om in een hoek van 45 graden af te korten. Ideaal om mooie hoekverbindingen te maken. Denk bijvoorbeeld bij het leggen van plinten.

Handcirkelzaag

Een handcirkelzaag is een compacte zaagmachine die flexibel is in te zetten. Dankzij de langs geleider kun je snel en effectief grote vloerplaten zagen. Ook is het mogelijk om in een hoek van 45 graden te zagen. Een bijkomend nadeel is de preciesheid. Dit is vooral vanwege het ontbreken van een centerpunt. Bij een tafelzaag is de zaagtafel het centerpunt dankzij de parallelgeleiders.

Mini cirkelzaag

Voor de kleine werkzaamheden in en rondom huis is de mini cirkelzaag het perfecte gereedschap. Deze cirkelzaag is niet alleen voordelig, maar heeft ook nog veel functionaliteiten. Zo kun je verstek- en parallelzagen met de bijbehorende hulpmiddelen. Veel mini cirkelzagen bieden de mogelijkheid om ook in steen, hout, metaal of tegels te zagen.

http://www.gpbbouw.nl