Ace Magazine
Image default
Woning en Tuin

Hoe val je in slaap?

Als u moeite heeft om in slaap te vallen, zal een regelmatige bedtijd routine u helpen ontspannen en met voorbereiden op bedtijd.

Weinig mensen slagen erin zich te houden aan strikte bedtijdroutines. Voor de meeste mensen is dit geen probleem, maar voor slapelozen zijn onregelmatige slaapuren niet behulpzaam.

Je routine hangt af van wat voor jou werkt, maar het belangrijkste is een routine uitwerken en eraan vasthouden.

Slaap op normale tijden
In de eerste plaats houdt u regelmatige slaapuren. Dit programmeert de hersenen en de interne lichaamsklok om te wennen aan een vaste routine.

De meeste volwassenen hebben elke nacht tussen zes en negen uur slaap nodig. Door uit te werken hoe laat u moet ontwaken, kunt u een regulier bedtijdschema instellen.

Zorg dat je rustig aan doet
Afbouwen is een kritieke fase in de voorbereiding op bed. Er zijn veel manieren om te ontspannen:

– Een warm bad (niet heet) zal uw lichaam helpen een temperatuur te bereiken die ideaal is voor rust.
– Het schrijven van “te doen” -lijsten voor de volgende dag kan je gedachten ordenen en je geest vrijmaken van alle afleidingen.
– Ontspanningsoefeningen, zoals lichte yoga en uitstrekken, helpen om de spieren te ontspannen. Train niet krachtig, omdat dit het tegenovergestelde effect heeft.
– Ontspannings CD’s werken met behulp van een zorgvuldig verteld script, zachte hypnotiserende muziek en geluidseffecten om je te ontspannen.
– Een boek lezen of naar de radio luisteren ontspant de geest door hem af te leiden.

Maak je slaapkamer slaapvriendelijk
Je slaapkamer zou een ontspannende omgeving moeten zijn. Experts beweren dat er een sterke associatie bestaat tussen de slaap en de slaapkamer.

Bepaalde zaken verzwakken die associatie, zoals tv’s en andere elektronische gadgets, licht, geluid en een slechte matras, beddengoed of bed.

Houd je slaapkamer alleen voor slaap en geslachtsgemeenschap (of masturbatie). In tegenstelling tot de meest krachtige fysieke activiteit, maakt geslachtsgemeenschap ons slaperig. Dit is in de loop van duizenden jaren bij de mens geëvolueerd.

Uw slaapkamer moet idealiter donker, stil, opgeruimd en op een temperatuur tussen 18C en 24C worden gehouden.

Breng enkele dikke gordijnen aan als u die niet heeft. Als u gestoord bent door lawaai, overweeg dan te investeren in dubbele beglazing of, voor een goedkopere optie, oordopjes te gebruiken.

Houd een slaapdagboek bij
Het kan een goed idee zijn om een slaapdagboek bij te houden. Het kan levensstijlgewoonten of dagelijkse activiteiten blootleggen die bijdragen aan uw slapeloosheid.

Als u uw huisarts of een slaapdeskundige ziet, zullen zij u waarschijnlijk vragen om een slaapdagboek bij te houden om uw slaapproblemen te helpen diagnosticeren. Dus als je er een neemt waarmee je al klaar bent, kun je tijd besparen.

Een slaapdagboek kan ook onderliggende aandoeningen onthullen die uw slapeloosheid verklaren, zoals stress of medicatie.

https://www.betternights.nl/