Ace Magazine
Image default
Winkelen

Whiskey glazen of whisky glazen?

De Whiskey Glazen Shop kiest heel duidelijk voor het woord whiskey. Toch ontstaat er regelmatig de discussie wat het nu precies is. Moet je nou whisky zeggen of whiskey? Als webshop hebben we gekeken naar waar we in Nederland eigenlijk op zoeken. Wat typen we in als we op Google op zoek gaan naar een paar mooie whiskey glazen? Het blijkt dat we massaal het woord whiskey gebruiken en niet whisky. Alleen toch zijn een hoop mensen er wel van overtuigd dat het whisky glazen moet zijn. Wij besloten het eens uit te gaan zoeken en te gaan kijken wie er nou gelijk heeft. Wie weet moeten we de naam whiskey glazen nog gaan aanpassen in whisky!

Whiskey glazen is afhankelijk van de geografische ligging van het land.

Heel theoretisch gezien is beide goed. Je mag zowel whiskey glazen als whisky zeggen. We zijn dus gelukkig niet verplicht om ons domeinnaam te veranderen. Alleen waar zit het verschil van de “e” hem nou precies in? Uit ons onderzoek heeft het te maken met de geografische ligging. In Schotland zeggen ze standaard whisky dus zonder de “e”. In Amerika en Ierland werd besloten om het drankje juist whiskey te noemen dus met de “e” erbij.

Waarom wordt de “e” ineens toegevoegd?

De Amerikanen en de Ieren wilde absoluut niet dat de Schotse whisky vergeleken werd met hun Whiskey. In de 19e eeuw was de Schotse whisky van een slechte kwaliteit en de Amerikaanse variant was van een betere kwaliteit. Om zichzelf te onderscheiden werd de “e” toegevoegd. Klanten wisten zo dat ze Amerikaanse kwaliteit in handen hadden. Tegenwoordig is het meer een keuze van iemand of ze whiskey glazen of toch whisky glazen als spelling gebruiken. In theorie is het beide goed en kan je er geen problemen mee krijgen om de “e” wel te gebruiken.

http://www.whiskeyglazenshop.nl