Ace Magazine
Image default
Vakantie

Wat te doen in Ibiza

Als een partybestemming heeft Ibiza weinig introductie nodig. Het staat al minstens 25 jaar in de voorste gelederen van de dance- en clubscene van Europa en de clubs en bars zijn nu legendarisch. Toch zijn er nog heel wat andere dingen te doen op het eiland.

Dalt Vila

Het hoogste en oudste deel van Ibiza-stad wordt bewaakt door sterke renaissance-vestingwerken gebouwd door Karel V in de 16e eeuw. De muren werden geconstrueerd om de dreiging van aanvallen door Berber-piraten te weerstaan, evenals invasie door soevereine krachten zoals de Fransen.

Playa d’en Bossa

Het hoofdresort van Ibiza ligt naast het langste strand van het eiland. Op zomerdagen is het een paradijs voor de jonge feestgangers; je kunt de nacht ervoor onder een parasol uitslapen terwijl ontspannende, low-tempo muziek van dj’s over het strand waait.

 

Als je energie overhebt kun je jetski’s en paddleboats huren naast het strand, en daar zijn ook een hoop plaatsen om eten op te halen als je honger hebt.

San Antonio

Aan de westkust van het eiland was de op een na grootste stad van Ibiza berucht in de jaren 80 en 90. Tegenwoordig is het een beetje volwassen geworden, maar het is nog steeds de beste keuze als je op zoek bent naar die bedwelmende combinatie van stranden en wereldberoemde nachtclubs.

Auto huren in Ibiza

Wie zich niet te veel wil vestigen op één plaats, zal het makkelijkst zijn met een wagen te huren in Ibiza. Zo ga en sta je overal waar je wil op je eigen tempo. Hier kan u prijzen vergelijken van huurauto’s op de Luchthaven Ibiza > autospanje.nl. Nabij zijn en autoverhuurders zoals Hertz, Sixt, Thrifty, Avis, Budget, Europcar enz.

https://www.autospanje.nl