Ace Magazine
Image default
Eten en drinken

Wat zijn de voor- en nadelen van een Nespresso-koffiemachine?

Moet je opteren voor een koffiemachine van Nespresso?

Het Nespresso-koffiezetapparaat is een referentie onder de hedendaagse koffiemachines. Modern en stijlvol, het biedt verschillende voordelen. Toch heeft dit toestel een aantal onmiskenbare nadelen.

Nadelen van een Nespresso machine

Gebruikers van dit type koffiemachine zullen merken dat de pods duur zijn. Bovendien liggen de smaken te dicht bij elkaar. Op dit moment bieden alleen Nestlé en haar erkende wederverkopers ze aan. Soms zal het dus nodig zijn om een voorraad op te bouwen. Het laagje room lijkt uit de tweede slok te verdwijnen. De nieuw gemalen koffie houdt meer aroma’s in dan de pods.

Wanneer er melk moet worden toegevoegd, wordt de behandeling ook moeilijker dan met “gewone” koffie. De buizen van zo’n toestel voor dit doel geraken ook gemakkelijker verstopt. De pomp maakt nog steeds merkbaar geluid wanneer u rust op kantoor nodig hebt. Ten slotte hebben veel Nespresso-gebruikers geen vertrouwen in het pod-recyclingprogramma. Ze weten namelijk dat veel pods jaar na jaar in de vuilnisbak eindigen!

Alternatieven voor Nespresso

Als u op zoek bent naar een koffiemachine, is de beste optie om te kiezen voor een automatische koffiebonenautomaat. Enerzijds zijn deze machines milieuvriendelijk omdat u uw koffiebonen in bulk kunt kopen en dus geen afval produceert. Aan de andere kant zijn sommige machines, zoals de Jura-machines, zeer kwalitatief en bereiden ze koffie die een barista waardig is!

Als u reeds in het bezit bent van een Nespresso-machine en deze rendabel wilt maken, kunt u een beroep doen op een milieuvriendelijker alternatief: biologisch afbreekbare Nespresso pods. Deze pods van organisch materiaal zijn OK Compost gecertificeerd en kunnen dus industrieel gecomposteerd worden!

De voordelen van de Nespresso-koffiemachine Nespresso

Uiteraard zijn er niet alleen nadelen, anders zou Nespresso niet zo succesvol zijn! Met de pods in het Nespresso-apparaat kunt u snel van smaak wisselen tussen twee kopjes. Bij aankoop wordt de machine geleverd met een groot aantal assortimenten. De cafeïnevrije koffie zal zelfs uitstekend zijn. Anders kost deze koffiemachine weinig geld. Tegelijkertijd zal het zeer esthetisch zijn, waar het ook staat. Professionals zullen het waarderen dankzij het “high standard” effect. De technologie zorgt voor een snelle koffieverwarming. Het loopt geruisloos zonder spatten of resterend gietwerk. Bij het reinigen van de machine zult u de tijdsbesparing merken.

Dus hier zijn de nadelen en voordelen van Nespresso-pods voor thuis of op kantoor. Het is nu aan u om te kiezen wat het beste bij u past! (Met een voorkeur voor automatische koffiemachines ;-))