Ace Magazine
Image default
Vakantie

Old Nessebar is een stad met 40 tempels.

goedkope reize

Je kunt er ook komen met de bus of toeristentrein vanuit Sunny Beach. Pittoreske Bulgaarse huizen, vestingmuren, oude tempels, smalle straatjes – de authentieke sfeer van de unieke oude stad Nessebar heeft ons overtuigd. De wandeling erlangs was informatief en interessant. De stad aan de kust van de Zwarte Zee ligt ongeveer 35 km van Burgas en 3 km van de beroemde Bulgaarse badplaats Sunny Beach. Nessebar is verdeeld in twee delen: de moderne stad en het oude Nessebar. Het oude deel is dicht en compact gelegen op een klein schiereiland van 850 m lang en 300 m breed, en is verbonden met de kust door een dunne landengte.

Wat maakt Old Nessebar uniek? Deze stad bestaat al bijna 3 millennia. Ten eerste vestigden de Thraciërs en Grieken zich hier en noemden het “Mesambria”, naar de legendarische stichter Melsas. In de 1e eeuw voor Christus. de stad werd veroverd door de Romeinen. Na de ineenstorting van het machtige Romeinse rijk werd Mesambrië een deel van Byzantium en veranderde het in een groot militair fort. Na de nederlaag van de Byzantijnse troepen kreeg de stad haar moderne naam Nessebar. De eerste Bulgaarse staat werd de eigenaar. De hoogtijdagen van Nessebar kwamen precies in deze tijd. De stad beleefde moeilijke tijden van de 15e tot de 19e eeuw tijdens de Turkse overheersing van het Ottomaanse rijk.

De rijke geschiedenis en verscheidenheid aan beschavingen op dit kleine stukje land hebben de verbazingwekkend kleurrijke oude Nessebar gecreëerd. Op het schiereiland vind je architectonische monumenten uit verschillende eeuwen en culturen. Het past ongeveer 40! oude tempels. De stad met 40 kerken wordt ook wel Nessebar genoemd. En daarom is deze oude stad interessant en uniek. In 1983 heeft UNESCO het op de Werelderfgoedlijst geplaatst.

Nessebar maakte indruk met zijn kleur en uniciteit. Een gezellig stadje met smalle straatjes, oude tempels, originele architectuur en een rijke geschiedenis heeft de meest levendige indrukken achtergelaten.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html

Gerelateerde artikelen

Een overzicht van de parkeermogelijkheden rondom luchthavens

Een vakantiewoning in limburg

Visum Turkije aanvragen