Ace Magazine
Image default
Telefonie

Sim only en een los toestel, de beste combinatie?

Een mobiele telefoon is natuurlijk eigenlijk wel een zeer essentieel onderdeel van ons leven geworden. Waar je vroeger nog een laptop nodig had om een e-mail te versturen of even iets op te zoeken via het internet, kan dit nu allemaal via dat kleine computertje in je broekzak. 

Sommige mensen kunnen niet zonder hun telefoon door het leven. Er worden dan ook steeds grotere bedragen aan de mobiele telefoon uitgegeven. Maar is dat eigenlijk wel nodig? In dit artikel willen we eens de mogelijkheden van een sim only afsluiten met je doornemen.

Waarom een sim only afsluiten?

Veel mensen in Nederland hebben een abonnement bij een grote provider en hebben daarnaast ook een lening afgesloten voor hun mobiele telefoon. Ze betalen iedere maand een deel van het abonnementsgeld voor het toestel. Het is een manier om een telefoon te financieren. 

Dit is voor veel mensen een gemakkelijke manier om het geld te sparen, maar waarom zou je het geld niet gewoon opzijzetten en dan een los toestel kopen? Vaak kun je dan een veel goedkoper toestel kopen, bijvoorbeeld wanneer je kiest voor een refurbished toestel. Dit zie je heel erg vaak bij iPhones. 

Apple producten blijven hun waarde redelijk goed behouden, dus daarom zijn er bedrijven die oudere modellen opknappen en deze vervolgens weer doorverkopen. Je hebt dan wel een iets oudere iPhone in je broekzak zitten, maar je bent wel honderden euro’s goedkoper uit op de lange termijn. Kies bijvoorbeeld voor een sim only abonnement T-Mobile of andere provider.

Wat ons betreft is dit dan ook een zeer goede manier om heel voordeliger een goede telefoon te hebben en daar maandelijks niet teveel geld aan kwijt te zijn. Sommige sim only abonnement bieden ook de mogelijkheid om maandelijks op te zeggen, dit maakt het nog interessanter en geeft je extra flexibiliteit. Zorg er wel altijd voor dat je een goede vergelijking maakt, niet alleen op prijs maar ook op overige randzaken.

 

Gerelateerde artikelen

iPhone hoesjes

Wat is een Swapphone? Wij leggen het je uit!

Apple Reparatie