Ace Magazine
Image default
Telefonie

iPhone hoesjes

iPhone hoesjes zijn er in veel verschillende kleuren en vormen. Het aanbod is echt enorm en daardoor de concurrentie binnen de markt dus ook.

Verkrijgbaarheid iPhone hoesjes

In mijn zoektocht afgelopen week naar iPhone hoesjes kwam ik erachter dat ze bijna overal verkrijgbaar zijn. In vrijwel alle elektronica winkels zijn covers voor mobieltjes te vinden. Daarnaast zijn er op het internet enorm veel elektronica webshops die de juiste bescherming voor een smartphone leveren. Daarnaast bestaan er ook nog een groot aantal webshops puur gericht op de verkoop van hoesjes. Tot slot ben ik in een enkele supermarkt zelfs al hoesjes tegen gekomen. De concurrentie is echt enorm en het is onmogelijk dat iedereen winst maakt via deze verkoop.

Enorme concurrentie

Wat mij al helemaal verbaasde was dat er dus aardig veel webshops zijn waarvan de core business is dat ze iPhone hoesjes verkopen. Zeker nu ik heb gemerkt dat de concurrentie zo enorm is, vraag ik mij af hoe het mogelijk is dat zij winst maken. De enige manier waarop klanten hen kunnen vinden is via het internet en zelfs op het internet is de concurrentie misschien nog wel groter. Ik denk dat ik mij daarom wel enigszins terecht afvraag in hoeverre een webshops gericht op de verkoop van hoesjes winstgevend kan zijn.

Macht van de afnemers

Ik denk niet dat het erg makkelijk is om antwoord te vinden op mijn vraag. Echter zorgt de enorme concurrentie er wel voor dat de macht binnen de branche bij de afnemers ligt. Er zijn zoveel iPhone hoesjes verkrijgbaar, dat de prijs daar heel duidelijk door wordt beïnvloed. Lage prijzen zijn voor ons als consument natuurlijk ideaal, maar voor webshops kunnen ze dodelijk zijn. Onlangs heb ik mijn hoesje kunnen kopen voor minder dan 10 euro, dus mij hoor je zeker niet klagen. Echter kan ik mij wel indenken dat het enorme zorgen met zich mee moet brengen om een webshop te hebben gericht op de verkoop van covers voor smartphones.

 

http://www.iphonehoesjes.nl/