Ace Magazine
Image default
Relatie

De drie meest voorkomende redenen om te scheiden

Tegenwoordig eindigt een op de drie huwelijken in een scheiding, waardoor de kans van slagen van een huwelijk niet heel groot lijkt. Iedereen die gaat trouwen zal roepen ‘dat gebeurt mij niet!’. Toch is het tegendeel vaak waar. Hoe kan het nou dat er zoveel huwelijken eindigen in een scheiding en er weer hulp van een mediator in Apeldoorn ingeschakeld moet worden? Dit zijn de meest voorkomende redenen voor een scheiding.

Ontrouw

Het gebeurt regelmatig dat een van de twee in een relatie vreemd gaat. Soms gebeurt het op een avond bij wijze van foutje, soms zijn het langdurige affaires. Het gebrek aan vertrouwen wat de ontrouw met zich mee brengt, is vaan funest voor een relatie. Degene die bedrogen is, zal altijd in het achterhoofd houden ‘wat als het weer gebeurt’. Het kost bijzonder veel tijd en moeite om dat vertrouwen te herstellen, als het al volledig te herstellen is. Veel mensen kiezen er daarom voor om uit elkaar te gaan, als een van de twee is vreemd gegaan.

Uit elkaar gegroeid

Je hoort veel mensen zeggen dat ze uit elkaar gegroeid zijn. Dat is een beetje een vage term. Wat betekent dat nou eigenlijk? Wanneer je niet meer met elkaar praat en communiceert, weet je niet wat er in het hoofd van de ander omgaat. Het gebrek aan communicatie zorgt ervoor dat je elkaar steeds minder goed kent en dat je je bezighoudt met zaken waar je partner geen weet van heeft. Als dat lang genoeg aan de gang is, groei je vanzelf uit elkaar. Op den duur is de afstand zo groot, dat er geen weg meer is om tot elkaar te komen.

Verliefd op een ander

Ondanks dat je elkaar eeuwige trouw belooft op de dag van je huwelijk, kan het zo zijn dat je verliefd wordt op een ander. Soms zijn die gevoelens zo heftig, dat ze negeren geen optie is. Verliefd worden op een ander kan iedereen gebeuren, daarvoor hoeft je eigen relatie niet eens slecht te zijn. De ander heeft dan het gevoel van bedrogen te zijn, waardoor scheiden de enige optie is.