Cultuurdag

Cultuurdag

  • mei 22, 2020
  • 0 comments

 

Cultuurdag

Workshops van een externe partij zijn de perfecte kans om als basisschool kennis van buitenaf naar binnen te brengen. Veel onderwerpen vragen jaren aan ervaring en studie om over te kunnen brengen, leraren op de basisschool hebben vaak geen tijd om zich zo lang in een onderwerp te verdiepen. Wanneer een workshopdocent langskomt om een workshop te geven over een specifiek onderwerp kent hij of zij de ins en outs hiervan. Een basisschool kan er ook voor kiezen om niet alleen workshop te boeken maar te gaan voor een Cultuurdag. 

Cultuurdag op school

Een cultuurdag is een dag of dagdeel die wordt besteed aan het opdoen van kennis. Workshopdocenten komen langs en nemen de school over voor een dag. Al deze workshopdocenten hebben hun eigen expertise met een bijbehorende workshop. Deze workshops kunnen variëren van dans tot technologie. Afhankelijk van de wens van de basisschool kan er gekozen worden voor of een specifiek thema, of een selectie van aparte workshops. Grote Broer heeft meer dan 50 workshops verspreid over 8 verschillende disciplines. Het leuke aan een cultuurdag is dat het voor de leerlingen totaal iets nieuws is, de hele dag wordt er bezig gegaan met het doen van nieuwe leerzame dingen. De reacties van scholen zijn altijd erg positief.  

Cultuurdag op een basisschool 

Een cultuurdag op de basisschool, afhankelijk van het gekozen thema, gaat als volgt. Voor de dag wordt er aandacht besteed aan het promoten van de cultuurdag op de school zelf, er worden posters gestuurd naar de school die de school kan ophangen. Wanneer het zo ver is, komen de workshopdocenten op de school en worden deze begeleid door een coördinator vanuit Grote Broer. De school zelf hoeft alleen de locatie te faciliteren, Grote Broer doet de rest. Van planning tot uitvoeren is Grote Broer verantwoordelijk voor het proces. De workshops hebben meestal een duur van 90 minuten maar kunnen ook langer of korter zijn. Bij een cultuurdag die zich focust op Hiphop worden bijvoorbeeld de workshops Hiphop Dans, Rap en graffiti gegeven. Zo kan er voor veel thema’s een gaaf aanbod samengesteld worden. 

https://grotebroer.com