Acemag

Tips voor bij het vervangen van je ruit

Hoe zuinig je ook bent op je interieur en alles wat daarbij hoort, toch moet je bijna alles wel een keer vervangen. Je bent bijvoorbeeld supernetjes op je ruiten, maar dan vliegt er een vogel met een noodgang tegenaan. Ruit beschadigd, vogel dood en jij moet kijken voor een nieuw raam. Bij deze de tips waar je op moet letten bij het vervangen van je ruit.

 

1. Kies je soort glas

Er zijn verschillende soorten ruiten, van enkel tot dubbel glas, goed en slecht isolerend en in verschillende afmetingen. Weet van tevoren welk soort glas je had en/of nu wilt hebben. Zo kan je al een idee opdoen van hoeveel het geintje gaat kosten.

 

2. Laat het doen

Je kan kijken of het je zelf lukt een nieuwe ruit te plaatsen, maar je kan beter een glaszetter inschakelen. De kans dat je als onervaren thuisklusser het raam verkeerd plaatst is vrij groot, met alle gevolgen van dien.

 

3. Houd tijd vrij

Het plaatsen van kwaliteit kost ook tijd. Dit is bij ruiten ook het geval. Wil je een goede kwaliteit ruiten laten plaatsen, houd er dan rekening mee dat je huis er eventjes als een bouwplaats uit kan zien en erg rumoerig kan zijn. Het is even doorbijten, maar je hebt er wel resultaat voor terug.

 

4. Kijk of de buren meedoen

Woon je in een oud huis en wil je het gaan opknappen, inclusief nieuwe ruiten? Misschien kan je zorgen voor pakketvoordeel. Als er meer van dezelfde oude huizen in de straat zijn, kunnen de buren ook baat hebben bij nieuwe ruiten. Overleg daarom met de buren of jullie met zijn allen wel een leuk deal kunnen sluiten met de glaszetter. Op deze manier help je niet alleen jezelf, maar ook de buurt.

Op zoek naar een glaszetter in Rotterdam? Van der Have glas stuurt u binnen 24 uur een offerte. 

https://www.vanderhaveglas.nl/