Acemag

Voordelen van houten pallets

 

De houten pallet staat bekend om zijn hoge draagkracht en goede kwaliteit. Wanneer het gewicht op de pallet goed wordt verdeeld, heeft de pallet een draagvermogen van 2.000 kilo. Tevens is de houten pallet zeer milieuvriendelijk doordat deze eenvoudig gerecycled kan worden. Het houten pallet is zeer geschikt voor:

  • Ruilhandel

  • Internationale handel

  • Palletstelling / magazijnstelling

Gedurende de ruil- of internationale handel wordt de pallet over de hele wereld vervoerd. De kans dat er levende organismen achterblijven in het hout is hierdoor groot.

Om besmetting te voorkomen, worden de houten pallets behandeld volgens de ISPM 15-regeling. Dit is een hittebehandeling die ervoor zorgt dat levende organismen zich niet kunnen verspreiden via het hout.

Voordelen van houten pallets kopen

Allereerst hebben de houten pallets een zeer gunstige prijs. Door het grote assortiment heeft u een ruime keuze in de kwaliteit van de pallets. Ook zijn de houten pallets zeer duurzaam. In vergelijking met kunststof pallets zijn ze gemakkelijk te repareren. Het pallet hout is FSC- gecertificeerd hout.

Ook heeft het pallet hout heeft een grote draagkracht, namelijk tot wel 2000 kilo. Voor transporten met een minder groot gewicht bieden wij u display pallets aan. Het is belangrijk dat houten verpakkingsmateriaal dat buiten de Europese unie wordt geëxporteerd wel HT behandeld moet zijn.

Over palletcentrale.nl

Palletcentrale B.V. is van oudsher gespecialiseerd in het in- en verkopen van gebruikte pallets. In 2012 is onze ultra moderne palletfabriek in Sas van Gent geopend. Hierdoor hebben wij alle disciplines in eigen hand.

In 1969 ontstond het bedrijf door in de Rotterdamse havens pallets te verzamelen, deze vervolgens te sorteren en terug te leveren aan producenten van diverse artikelen. Voortgaande groei zorgde al snel voor de toename van het aantal vestigingen en de opening van onze hoofdvestiging in Moerdijk in 2000.

In samenwerking met onze klanten realiseren wij de meest efficiënte palletoplossing. Oplossingen naar een betere performance realiseren wij door met onze klanten samen te werken. Slimme oplossingen en kostenbesparingen liggen vaak voor de hand. Optimalisatie van de logistieke processen, flexibiliteit en productspecificatie leiden direct tot meer efficiëntie dus kostenverlaging.