Ace Magazine
Image default
Onderwijs

Cultuurdag op school

Cultuurdag organiseren op school

Wil jij dat jouw leerlingen een dag vol workshops rondom kunst en cultuur beleven? Laat Kleinkunstig een cultuurdag op school organiseren! In een enerverend en gevarieerd carousselprogramma maken de leerlingen kennis met diverse kunstdisciplines en vormen van cultuur. Er zijn onvoorstelbaar veel mogelijkheden om het programma te laten aansluiten op doelgroep, budget en niveau. Van praktijkonderwijs tot gymnasium, nauwelijks kunstervaring tot een cultuurprofielschool, van Zeeland tot Terschelling, geen cultuurwens is te gek, te groot of te klein voor Kleinkunstig. 

 

Wat zijn de voordelen van een Cultuurdag?

Een cultuurdag op een middelbare school door Kleinkunstig laten organiseren brengt veel voordelen met zich mee. In eerste plaats neemt Kleinkunstig met name de hele organisatie op zich en laat een zorgeloze cultuurcoördinator of schooldocent gewoon genieten van de dag. Het enige wat de school hoeft te regelen is een lokaal! Op de dag zelf zorgt een coördinator vanuit Kleinkunstig ervoor dat de dag soepel verloopt. 

 

Hoe zit het met de kwaliteit van een Cultuurdag op een middelbare school?

Kleinkunstig staat garant voor workshops op school die gegeven worden door didactisch vaardige en inhoudelijk sterke workshopdocenten. Voor elk evenement wordt gekeken welke docent hier het beste tot zijn recht komt. Niet elke docent is geschikt voor Praktijkonderwijs of een Internationale Schakelklas of een VMBO basis/kader. Kleinkunstig draagt zorg voor passende docenten om een optimale Cultuurdag op het voortgezet onderwijs te realiseren. 

 

Wat voor workshops kan ik boeken bij een Cultuurdag? 

Met zeven kunstdisciplines en meer dan 65 workshops voor school biedt Kleinkunstig een scala aan workshops. Beeldende kunst, Dans, Circus, Literatuur, Muziek, Digitale media en Theaterworkshops vormen de basis waaronder alle workshops vallen. Ambachtelijke / klassieke workshops als Zeefdrukken, Djembe of Gospel vormen een groot deel van het workshopbestand, maar Kleinkunstig is trots op met name zijn innovatieve workshops. Hololens, Superimpose, Augmented Reality of Podcast maken zijn hier voorbeelden van. Kleinkunstig verzorgt alle materialen en maakt op deze manier workshops toegankelijk die normaliter voor een school te hoog gegrepen zijn. Indien gewenst wordt aan het eind van de dag een presentatie gegeven van de resultaten die de leerlingen hebben bereikt tijdens hun workshop. Een prachtig moment om ouders uit te nodigen of de rest van de school te laten meegenieten van de creaties van de Cultuurdag bij jullie op school! 

https://www.kleinkunstig.nl

Gerelateerde artikelen

Cultuurdag

Hoe bestel je schoolmeubilair op maat?

Samenvattingen kopen en verkopen