5 Redenen om je kind naar een kinderopvang te brengen

5 Redenen om je kind naar een kinderopvang te brengen

  • januari 21, 2021
  • 0 comments
  1. Door je kind of kinderen naar een opvang te brengen schieten je carrièremogelijkheden omhoog

Vooral vroeger was het belangrijk om zoveel mogelijk aanwezig en beschikbaar te zijn op werk. Maar hedendaags is het nog steeds heel belangrijk. Wanneer je minder aanwezig bent om bijvoorbeeld je kinderen van school te halen en op ze te passen dan is de kans zeer groot dat je collega’s eerder die promotie krijgen waar jij zo erg op zit te wachten. Wel moet erbij vermeldt worden dat het natuurlijk ook een beetje aan de situatie ligt. Werken namelijk meer collega’s vanuit huis dan zal het minder erg zijn dan wanneer al je collega’s altijd op kantoor aanwezig is.

  1. Een opvang kies je niet voor jezelf, maar voor je kind

Zou je moeten stoppen met werken of zou je minder moeten werken zodat je je kind lekker thuis kan houden en niet naar de kinderopvang hoeft te sturen? Misschien is het tijd om nog even goed te tijd te nemen om na te denken over deze keuze. Jonge kinderen ontwikkelen zich namelijk heel snel en een kinderopvang kan hier alleen maar beter mee helpen om deze ontwikkeling te versnellen. Bij de kinderopvang zal je kind wennen aan nieuwe vriendjes en vriendinnen, nieuwe volwassenen, uitdagingen en meer. In een veilige leeromgeving zullen je kinderen wennen aan al deze nieuwe prikkels. Je kinderen zullen bij de juiste kinderopvang hier ook veel plezier aan hebben. Een opvang kies je dus niet voor jezelf, maar voor je kind.

  1. Een kinderopvang Rotterdam is goedkoper dan je denkt.

Je kind of kinderen naar de kinderopvang brengen kan goedkoper uitvallen dan minder werken, maar dit kan ook juist andersom zijn, dit is voor elk gezin weer verschillend. Ook zijn de kosten van kinderdagverblijven verschillend, alleen zegt dit niet heel veel. Veel werkende mensen kunnen namelijk een kinderopvangtoeslag ontvangen van de overheid. De hoogte van dit bedrag ligt aan het inkomen en de werkende uren. Ook is er een maximaal aantal uren wat je vergoed kan krijgen.

  1. De leukste familie, maar pas op

Je kinderen onderbrengen bij familie of vrienden is leuk en het zal ongetwijfeld een feestje worden voor je kind. Wel is het zo dat ook hier de ontwikkeling van je kind vertraagd kan worden. Dat komt omdat je familie of vrienden bij het oppassen een eigen draai eraan geven, vaak worden kinderen niet goed genoeg gestimuleerd om te leren en te onderzoeken. De juffen en meesters van een kinderopvang Rotterdam weten echter wel hoe ze het leer en onderzoek gedrag van de kinderen moeten stimuleren.

  1. Zoek een kinderopvang die bij jullie past

Een kinderopvang Rotterdam hoort een veilige en fijne leeromgeving zijn, op deze manier kan je kindje optimaal ontwikkelen. Het is daarom ook van belang dat jullie de juiste kinderopvang kiezen, dit is zeker van belang voor jullie kind. Bij een verkeerde kinderopvang kan de ontwikkeling van je kind vertraagd worden en kan dit ook op latere leeftijd zorgen voor ongemakkelijke situaties omdat jullie kind zich niet veilig en vertrouwd heeft gevoeld op jonge leeftijd.