Hoe registreer ik een domeinnaam?

Hoe registreer ik een domeinnaam?

  • januari 21, 2021
  • 0 comments

Dus je wilt weten hoe je een domeinnaam registreert? Dat is een heel goede vraag. Het is logisch om in ieder geval één keer een domeinnaam te registreren als u serieus bezig bent met uw online zaken of als u van plan bent een of andere website te maken. Er zijn een paar verschillende manieren om een domein te registreren. U kunt via uw hostingbedrijf gaan of u kunt via uw registrar gaan. Het hangt allemaal af van wat u wilt en wat voor u het beste werkt.

 

Als u een webhostingaccount heeft en u wilt uw eigen domein aanmaken, dan kunt u het configuratiescherm van de webhost gebruiken om uw eigen DNS aan te maken. Ga naar je configuratiescherm en zoek de sectie voor DNS en voeg een naam toe voor je nieuwe domein. Zorg ervoor dat u het volledige formulier volledig invult en verzendt. Als je van hostingprovider verandert, ga dan naar je configuratiescherm en zoek de sectie voor DNS en voeg daar ook een naam toe. Zorg ervoor dat u het volledige formulier invult en verzendt.

 

Als u uw eigen domeinnaam voor uw site gebruikt en uw host niet verandert, is de volgende stap om uw host te vinden. Om je host te vinden, typ je gewoon de domeinnaam in en bekijk je de resultaten. Als u een e-mailadres moet hebben dat aan uw domein is gekoppeld, kunt u dit meestal in de resultaten vinden.

 

De volgende stap is om van gastheer te veranderen. Wanneer u een domeinnaam registreren gaat, krijgt u een tijdelijke URL totdat u die weer terugzet naar uw primaire host. U moet de instellingen op uw host wijzigen en vervolgens uw bestanden uploaden, zodat uw wijzigingen doorwerken op uw nieuwe primaire host.

 

Als u uw domeinnaam heeft geregistreerd via uw webhost, is de laatste stap het uploaden van de bestanden naar uw webhost. Om dit te doen, moet u op de knop Bestanden uploaden klikken. Op de meeste hosts staat deze knop ergens in het hoofdmenu of op de hoofdpagina. Zodra u dit heeft gedaan, ziet u een voortgangsbalk verschijnen. U wilt op de pijl klikken die “Downloads” aangeeft, zodat u het downloadproces niet onderbreekt. Zodra de download is voltooid, kunt u de instellingen van uw domeinnaam wijzigen en uw bestanden uploaden.

 

Er zijn andere manieren waarop u de vraag “Hoe registreer ik een domeinnaam?” Kunt beantwoorden. Dit zijn de meest voorkomende en gemakkelijkste. De meeste mensen veranderen hun domeinnaam snel wanneer ze naar een nieuwe verhuizen of wanneer ze het adres hebben gewijzigd om in het e-mailadres te gebruiken. U kunt altijd een domeinnaam registreren, maar u moet vanaf het begin opnieuw beginnen. Als u echter de tijd neemt om meer te weten te komen over het proces en hoe u het op de juiste manier uitvoert, bespaart u tijd en geld.

Kies altijd voor EIGEN-DOMEIN