Ace Magazine
Image default
Internet marketing

Steeds meer organisaties willen leren vloggen

Vloggen lijkt wel het toverwoord van 2018 te worden. Niet alleen voor de gemiddelde puber die zijn of haar hobby wil uitdragen, maar ook bedrijven hechten steeds meer waarde aan zakelijk vloggen. Om die reden kiezen organisaties steeds vaker voor een workshop zakelijk vloggen om het niveau op te vijzelen.

Vloggen als integraal onderdeel van corporate communicatie

VlogStudio, exponent van het contentmarketingbureau Netrespons, helpt sinds 2016 bedrijven met het effectief inzetten van online video. Zij merken de laatste tijd duidelijk een toename in belangstelling voor de cursus vloggen voor bedrijven. Het zijn vooral de wat grotere organisaties met een eigen marketingcommunicatieafdeling die de workshop vloggen willen volgen. Zij begrijpen dat een vlog opnemen verder gaat dan alleen een smartphone en een selfiestick. Deze bedrijven willen dat vloggen een integraal onderdeel wordt van de communicatiestrategie en en kiezen ervoor om dit professioneel aan te pakken door een cursus vloggen te volgen.

 

Wat houdt een workshop zakelijk vloggen in?

De workshop zoals VlogStudio die geeft bestaat uit twee dagdelen. In de ochtend wordt de theorie behandeld en het middagdeel beslaat de praktijk. Dus echt filmen met je smartphone en het nabewerken van de vlogs.

Om het zakelijk vloggen onder de knie te krijgen, wordt elke cursist geleerd hoe hij opneemt met een smartphone en welke handige accessoires ingezet kunnen worden om de kwaliteit van de vlogs te verbeteren. Er wordt uiteraard tijd besteed aan licht, geluid en compositie en worden verschillende relevante formats besproken. Denk bijvoorbeeld aan een interview of beursverslag.

VlogStudio onderscheidt zich door elke workshop als maatwerk aan te bieden. Dus helemaal afgestemd op de organisatie en rekening houdend met de specifieke communicatiedoelstellingen. Bedrijven kiezen juist hiervoor omdat ze enerzijds hun eigen thema’s en onderwerpen behandeld willen hebben en anderzijds willen ze handvatten om de vlogs volgens hun eigen ‘brand identity’ op te nemen. Zo worden de vlogs authentiek en herkenbaar.

De workshops worden dus gegeven aan medewerkers van een en dezelfde organisatie. Geen inmenging van anderen dus waardoor er vrijuit gesproken kan worden over de eigen marketingaanpak. De cursussen worden voornamelijk incompany gegeven.

Is jouw organisatie ook toe aan zakelijk vloggen?

Voor mogelijkheden en prijzen van de workshop zakelijk vloggen kijk je op de website van VlogStudio bij het onderdeel workshop vloggen.

https://www.vlogstudio.nl/cursus-vloggen/