Ace Magazine
Image default
Huishoudelijk

HALOGEEN VERVANGEN DOOR LED GU10

LEDs zijn licht dioden die gebruikt worden in de meeste verlichting, deze bezorgen een grote energiebesparing. Ze zijn vochtbestendig en schokbestendige als gevolg van hun hars coating. Deze huidige technologie raakt niet overhit en verbruikt slechts een klein deel van de elektriciteit in vergelijking met andere lampen. De nieuwste vervanging voor de halogeen-apparatuur zijn de GU10 led lampen

Deze nieuwe lampen worden kwik vrij en van slagvast kunststof geconstrueerd , vandaar fallen of breken deze niet na een paar maanden in gebruik. LED GU10 wint snel terrein als alternatief voor CFL en halogeen lampen, omdat het een lange levensduur biedt van vijf tot tien jaar in constant gebruik.

Deze lampen produceren directioneel licht dat gericht is op een bepaalde plaats, het is een perfecte keuze voor een aantal toepassingen zoals accentverlichting, schijnwerpers, verzonken verlichting, bureaulampen en decoratieve verlichting. Dit betekent dat een persoon LED’s kan plaatsen waar fel licht vereist is, bijvoorbeeld binnen kasten en onder keuken eenheden. 

Fabrikanten van LED GU10 bieden een verscheidenheid aan kleuren voor deze lampen, een geelachtig war wit, een koud wit met neutrale tinten, een zacht en daglicht witte eenheid die een blauwachtig wit grijs produceert. De gele tint van de warm witte selectie wordt toegevoegd aan een intieme sfeer van een diner voor twee. De zachte witte touch is goed voor de woonkamer terwijl de daglicht eenheid perfect is voor op kantoor of workshop.

 

De LED GU10 genereert geen warmte, waardoor het zeer energie zuinig is.
Het grootste nadeel aan dit nieuwe type van licht is echter dat ze gericht blijven op één gebied, dus niet een goede keuze voor brede verlichting.

Met een GU10 LED-lamp hoeft men geen zorgen te maken over de burn-out van lampen voor een lange tijd. Als meer mensen naar deze laatste technologische vooruitgang overschakelen, zal de wereld een betere toekomst voor groene energie hebben.

 

http://www.leds-depot.be/led-230v/gu10-led-spots.html