Ace Magazine
Image default
Groothandel

Dubbel glas: kenmerken en pluspunten

Wat is dubbel glas?
Dubbel glas wordt ook wel aangeduid als isolatie glas of dubbele beglazing. Bij dubbel gla is er sprake van twee glaslagen, die aan elkaar bevestigd zijn en waartussen een isolatieruimte is aangebracht. Meestal is de kleine holle tussenlaag opgevuld met een gasachtige substantie, die voor optimale isolatie zorgt. Ook bestaat er dubbel gelaagd glas waarbinnen een coating, een soort metaallaag, is aangebracht, die voor het isolerende effect zorgt. Een coatinglaag is ideaal, omdat deze warmtestralen binnenhoudt en feitelijk terug reflecteert, maar zonnestralen wel doorlaat. En zonnestralen betekent gratis extra warmte en dus gratis energie!

Alle pluspunten van dubbel glas op een rijtje
Ben je op zoek naar kwalitatief hoogstaand dubbel glas voor jouw woning of voor de ruiten van jouw bedrijf? Dan maak je een goede keuze, want isolatieglas isoleert aanzienlijk beter dan enkel glas. Daarnaast heeft dubbele beglazing nog een aantal interessante pluspunten die dit soort glas uniek maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Het geldbesparende effect van dubbelglas. Dubbele beglazing is er in allerlei gradaties, waar de isolerende werking wordt aangegeven in U-waarden. Hoe lager deze U-waarde is, des te beter isoleert het glas. Onderscheiden worden: enkel glas, standaard dubbelglas en verder HR+-glas tot drie sterren. Met het aanbrengen van standaard dubbelglas bespaar je al snel 140 euro per jaar op stookkosten. De besparing kan oplopen, bij HR+++-glas, tot zo’n 280 à 300 euro jaarlijks.
  • Nodeloos te zeggen dat isolatieglas aanzienlijk beter is voor het milieu dan enkel glas, omdat het de CO2-uitstoot beperkt.
  • Naast een thermisch betere isolatie, dempt dubbele beglazing ook omgevingsgeluiden. Je krijgt deze akoestische isolatieverbetering er gratis bij!
  • Dubbele beglazing is een stuk veiliger dan enkel glas, omdat het minder snel kapot kan breken.

 

Dubbel glazen online kopen is het voordeligst
Ten slotte: je profiteert optimaal van dubbele beglazing als je dit glas online koopt. Online aanbieders als www.glaskoning.nl zijn vaak goedkoper dan fysieke glaswinkels. Betaal daarom niet te veel en bekijk het ruimte assortiment glasplaten en accessoires dat ze aanbieden.