Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Wel of niet vergoeden

Het is in Nederland mogelijk om veel verschillende medische ingrepen te laten doen. De ingrepen worden vaak vergoedt door de zorgverzekeraar zodat mensen niet zelf voor de hoge kosten van medische ingrepen hoeven op te draaien. Door de zorgverzekeringen zijn mensen sneller geneigd om een ingreep te ondergaan omdat ze zich in deze gevallen geen verdere zorgen hoeven over te maken over het kostenplaatje wat bij zo’n ingreep komt kijken. Dit is helaas in andere landen vaak niet zo goed geregeld als in Nederland. Dan hebben mensen vaak een operatie nodig maar kiezen ze ervoor om deze niet uit te laten voeren omdat ze nou eenmaal niet de financiële middelen voor hebben. Dit is natuurlijk een heel naar gegeven, iedereen zou alle zorg moeten kunnen krijgen die ze nodig hebben. Gelukkig is het zorgstelsel in Nederland goed geregeld en zullen mensen altijd de zorg krijgen die ze nou eenmaal nodig hebben. Hierdoor zijn de mensen gezonder en zullen ze ook langer leven

 

Er zijn dus heel veel operaties die voor alle delen van het lichaam ingezet kunnen worden. Het hangt per operatie af hoe hoog het succespercentage is van de operatie. DIt ligt per operatie anders en hangt ook af van verschillende factoren. Sommige operaties zijn gewone routine operaties die eigenlijk bijna geen risico met zich meebrengen voor mensen. Sommige operaties zijn echter wel wat complexer van aard en kunnen dus ook gevolgen met zich meedragen.

 

Het ligt bij operaties aan de aard van de operatie of deze zal worden vergoed door de zorgverzekeraar of tot op welke hoogte deze vergoed wordt. Operaties die puur op medische grond zijn zullen bijna altijd volledig worden vergoed. Voor cosmetische ingrepen is dit echter anders. Wanneer een vrouw een borstvergroting wil zal ze deze volledig zelf moeten betalen. Mensen die een ooglidcorrectie ondergaan zijn vaak twijfelgevallen. Het kan namelijk op basis van medische of cosmetische gronden zijn. Het is dan ook aan de zorgverzekeraar of zij besluiten de ooglidcorrectie kosten wel of niet vergoeden.

https://faceland.nl/