Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Wees sociaal, gebruik een e smoker

Bij mij is het begonnen in de auto. Bijrijders die hinder ondervonden als ik tabak rookte. Ze hadden gelijk, een auto wordt ronduit smerig als je erin rookt. Rond de asbak lag altijd as, en na een paar jaar stinkt een auto waarin gerookt is. De oplossing vond ik in een elektrische sigaret. Al jaren heb ik geen tabak meer gerookt in de auto.

Logisch vervolg

Een auto is een kleine ruimte waar iedereen dicht bij elkaar zit. Maar dat is op meer plaatsen zo. Medemensen waarderen het als je geen tabak rookt maar elektrisch. Dus zodra ik ergens op visite ging nam ik geen sigaretten maar de e smoker mee. De huiskamer bleef dan fris ruiken en de asbak bleef schoon. Vroeger rookte iedereen, maar tegenwoordig niet meer, en daarin moet je als ‘nicotine liefhebber’ sociaal zijn. En zo is het beetje bij beetje doorgegaan. Ook in mijn eigen huis ben ik elektrisch gaan roken, want dat is fijn voor mensen die op bezoek komen, en in de horeca gedogen ze het. Aan de smaak was ik snel gewend. Sterker nog, ik wil m.b.t. de smaak niet meer terug naar de tabak. Sigaretten zijn zoals ze zijn, er is wel een smaakverschil tussen de merken, maar als je voor het echte verschil wil gaan, dan is elektrisch roken de oplossing. De olie die in de e sigaret gaat is verkrijgbaar in tal van smaakjes zoals drop, caramel, koffie, vanille en veel fruitsmaakjes. En daar kan ik lekker mee variëren, nu is het roken voortdurend een nieuwe beleving.

Veel voordeliger

Met die flesjes olie om de elektrische sigaret te vullen doe ik veel langer als met een pakje sigaretten. Terwijl olie veel voordeliger is. Het is een leuke bijkomstigheid dat rekening houden met de medemens zoveel goedkoper is. Ook kost beginnen met elektrisch roken niet meer zoveel als vroeger. Enkele jaren terug was een starterset best een investering maar nu niet meer waardoor je altijd kan proberen. Bij de online winkel Slimroken kun je goed terecht voor een starterset of e-liquid. Als nog een voordeel sinds ik een e smoker gebruik en geen sigaretten meer rook, ik heb meer lucht. Mijn hoesten in de ochtend is weg, en als ik een inspanning maak ben ik minder snel buiten adem. Rook in het algemeen, dus afgezien van de teer en nicotine, is overduidelijk niet goed voor de luchtwegen. Elektrisch roken is dan de oplossing.