Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Wat te doen tegen snurken?

Helaas is snurken aanpakken niet eenvoudig. Vraag jij je ook dagelijks af hoe je van jouw snurkprobleem afkomt? Lees dan hieronder wat te doen tegen snurken, samengevat in de 5 beste tips.

1. Kijk kritisch naar je leefgewoonten

Vaak snurken mensen doordat zij er een ongezond leefpatroon op nahouden. Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om gezonder te leven en snurken te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Afvallen
  • Stoppen met roken
  • Minderen met alcohol

2. Anti snurkbeugel

De anti snurkbeugel is in bijna alle gevallen de effectiefste oplossing tegen snurken: maar liefst 90% van de snurkers heeft er baat bij. De anti snurkbeugel pakt het naar achteren zakken van de onderkaak aan. Dit is in veel gevallen de oorzaak van snurken.

Doordat de onderkaak naar voren blijft staan, blijft de luchtweg volledig geopend tijdens de slaap. Dit voorkomt snurken.

Snurkbeugels zijn al verkrijgbaar vanaf enkele tientjes. Ga voor een erkende webshop met vele positieve beoordelingen, zoals Mr. Anti Snurk. Je bent hier voor slechts €27,95 van je snurkprobleem verlost!

3. Oefeningen

Vaak snurken mensen doordat de spieren in de mond en keel verslapt zijn. Dit zorgt voor een vernauwde luchtweg in een ontspannen slaaphouding, met trillende keelweefsels als gevolg. Een eenvoudige manier om dit op te lossen is het dagelijks uitvoeren van oefeningen. Je dient dit wel zo’n drie keer per dag te doen en enkele maanden vol te houden. De werking ervan is wetenschappelijk bewezen.

De 6 oefeningen zijn als volgt:

  1. Duw met het puntje van de tong tegen het gehemelte en schuif de tong naar achteren (20x)
  2. Zuig de gehele tong tegen het gehemelte aan (20x)
  3. Druk de achterkant van de tong tegen de bodem van de mond terwijl het puntje van de tong tegen de
  4. ondertanden ligt (20x)
  5. Hef het zachte gehemelte en de huig alsof je de klinker “aa” zegt (20x)
  6. Duw met je wijsvinger de wangspier van je tanden weg (elke kant 10x)
  7. Als je eet, wissel het kauwen dan af aan beide kanten, en til je tong op naar het gehemelte als je slikt, zonder uw wangspieren aan te spannen.

4. Behandel je allergie

Veel mensen kampen met allergieën zonder dat zij dat doorhebben. Met name inhalatie-allergieën kunnen zorgen voor snurkproblemen, omdat ze onder andere leiden tot een verstopte neus. Voorbeelden van inhalatie-allergieën zijn hooikoorts, allergie voor huisstofmijt en voor huisdieren.

Als je niet zeker bent of je allergisch bent, laat je dan testen bij de huisarts. Hierna kun je de nodige maatregelen nemen.

5. Behandel je verkoudheid

Verkoudheid is een bekende veroorzaker van snurken. Gebruik een neusspray en neem voordat je gaat slapen een stoombadje met etherische oliën. Dit zorgt ervoor dat overtollig slijm wordt afgevoerd en het snurken afneemt.