Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Reinigt u uw tanden op de juiste manier?

We weten allemaal dat mondhygiëne misschien wel een van de belangrijkste factoren is als het gaat om de gezondheid van uw tanden, mond en natuurlijk het hele lichaam. Houd er rekening mee dat het niet alleen essentieel is om tandbederf tegen te gaan, maar dat het ook een vitale rol speelt bij het voorkomen van andere mond gerelateerde ziekten. Daarom raden tandartsen u aan vertrouwde en populaire opzetborstels te kopen. Doordat de tanden schoner zijn, zien ze er gezonder en helderder uit.

Denk je dat je je gebit op de best mogelijke manier poetst? Zo niet, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Waarom? Dit komt omdat we in dit artikel een lijst hebben samengesteld met de meest effectieve manieren om tanden te poetsen. Dus leun achterover, ontspan en lees tot het einde door om er het meeste uit te halen.

De effectieve manieren om tanden te reinigen

Suikervrije kauwgom

Onderzoek heeft aangetoond dat kauwgom na een maaltijd of tussendoortje kan helpen bij het neutraliseren van de zuren die tandplak veroorzaken. Vertrouw ons, deze zure bacteriën zijn schadelijk voor het tandglazuur en kunnen ook leiden tot tandbederf.

Kauwgom is echter geen erg effectieve methode, maar het doet nog steeds zijn werk.

Water Floss

Wist je dat waterflosser gemakkelijk het vuil in de tanden kan opruimen met niets anders dan alleen water? Waterflosser is gemakkelijker te gebruiken dan flosdraad, maar ze zijn niet geschikt voor precisie reiniging.

Tandenstokers

Onthoud dat als je de ruimtes tussen je tanden niet regelmatig schoonmaakt, ze snel gaan rotten. Dit is waar tandenstokers van pas komen. De tandenstokers zijn altijd een waardig hulpmiddel geweest om tanden te poetsen. Het enige nadeel is dat ze soms dik en ongemakkelijk in het gebruik kunnen zijn.

Tandzijde

Een van de belangrijkste maar verwaarloosde methoden is flossen. Flossen wordt als noodzakelijk beschouwd voor het reinigen van de ruimtes tussen de tanden, net als tandenstokers. Het puin dat tussen de tanden wordt gevormd, leidt altijd tot tandbederf. De flosdraad past altijd gemakkelijk tussen de tanden.

Mondwater

Nadat u flossed heeft gebruikt, moet u nu een effectief mondwater gebruiken om de bacteriën te doden die ernstige tandvleesaandoeningen of zelfs gingivitis kunnen veroorzaken. Maar het overmatige mondwater kan ook gevaarlijk blijken te zijn als het wordt ingeslikt.

Let op: Mondwater is niet de enige oplossing voor het reinigen van tanden. U moet een Oral B-tandenborstel of een ander populair merk gebruiken.

Elektronische borstels

Het is geen verrassing dat poetsen de belangrijkste en meest efficiënte manier is om uw tanden schoon te houden. Als het gaat om zelfverzorging, worden de elektronische borstels beschouwd als het meest populaire verzorgingsproduct voor mondhygiëne.

De meeste artsen raden aan om twee keer per dag te poetsen voor het onderhoud van de tanden. Maar je kunt ook driemaal per dag poetsen. Bedenk dat een teveel aan alles slecht is.

Bottom Line

Als u uw tanden regelmatig heeft gepoetst en nog steeds vindt dat uw mondhygiëne niet zo goed is als zou moeten, moet u zo snel mogelijk uw dichtstbijzijnde tandarts raadplegen. Wees consistent, poets uw tanden regelmatig en zorg voor een gezondere glimlach.

Gerelateerde artikelen

Botgroeistimulator

Waar een tandartsstoel kopen?

Bruine vlekken in het gezicht – Behandelen en voorkomen