Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Is een massage apparaat een goed alternatief voor het bezoeken van een massagesalon?

We leven al bijna  een jaar een in een pandemie. Door de pandemie wordt onze vrijheid sterk ingeperkt. Het is ook logisch want anders verspreid het coronavirus zich nog veel sneller. Door de pandemie moeten mensen afstand van elkaar nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Veel contactberoepen zoals masseurs moeten daarom tijdelijk hun werkzaamheden stoppen. Bij deze beroepen kan de 1,5 meter afstanden niet nagevolgd worden. Een masseur moet wel dicht bij komen om een massage uit te voeren. Helaas kunnen we dus niet meer van een massage genieten. Gelukkig is er echter een alternatief namelijk het massageapparaat. De afgelopen jaren hebben deze apparaten zich enorm ontwikkeld. De kwaliteit van de massages die deze apparaten geven zijn enorm verbeterd. De grote vraag is natuurlijk: hoe kies ik het massageapparaat wat het beste past bij mijn wensen? In dit artikel gaan we hier dieper op in. Wij raden je trouwens ook de website www.ontspanthuis.nl hierop staat enorm veel waardevolle informatie over massage apparaten.

 

Welke lichaamsdelen wil je masseren?

Een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen is welke lichaamsdelen je graag wilt masseren? Wil je graag dat het massage apparaat alleen je nek masseert of bijvoorbeeld je gehele lichaam?  Wanneer je graag wilt dat het apparaat je gehele rug masseert dan raden wij je aan om voor een groot massagekussen of een massagestoel te kiezen. Een massagestoel is natuurlijk een stuk duurder en geavanceerder dan een massagekussen. Een massagestoel masseert echt je gehele lichaam van je voeten tot aan je hoofd. Wanneer je voor het eerst een massagestoel gebruikt zul je merken dat het enorm ontspannend aanvoelt. Je gehele lichaam wordt volledig gemasseerd en al je spieren worden losgemaakt. Je komt echt helemaal tot rust en alle stress verdwijnt uit je lichaam. Een massagestoel is echter wel zeer prijzig. De prijzen liggen tussen de 700 en 15000 euro afhankelijk van de functionaliteiten. Een goedkoper alternatief is natuurlijk het massagekussen. In tegenstelling tot een massagestoel masseert een massagekussen niet je gehele lichaam, maar wel een groot deel. De meeste massagekussens kunnen tegelijkertijd je bovenbenen, zitvlak, onderrug, bovenrug, schouders en nek masseren. Eigenlijk dus het gehele bovenlichaam. Het grote voordeel van een massagekussen is dat het natuurlijk een stuk goedkoper. De prijzen liggen tussen de 80 en 200 euro. 

 

De belangrijkste functionaliteiten van een massage apparaat

Wanneer je niet veel van massage apparaten af weet dan kan je eigenlijk al snel een verkeerde aankoop doen. Wij willen graag voorkomen dat je dit doet en daarom gaan we in op welke functionaliteiten een massage apparaat sowieso moet beschikken. Per functie geven we een korte uitleg van wat het is en waarom deze functionaliteit zo belangrijk is. 

 

Intensiteit instellen

Wat erg belangrijk is dat je de intensiteit van de massagebehandeling kan instellen. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je een apparaat koopt waarvan je de intensiteit niet kan instellen. Stel je voor dat het massage apparaat een veel te krachtige massage geeft en je kan niet de intensiteit instellen? We weten wel zeker dat je het toestel niet meer gaat gebruiken en dat je het waarschijnlijk terugstuurt. Vandaar dat het zo belangrijk is dat je de intensiteit van de massage moet kunnen instellen. Ons advies is om altijd een massage apparaat te kopen die over minimaal drie verschillende intensiteit standen beschikt. 

 

Infrarood warmte

Je zult het niet denken maar de infrarood warmte functie is ook een erg belangrijke functie. Dankzij de infrarood warmte gaan je spieren heel lekker warm aanvoelen. Het is niet alleen een fijn gevoel maar het zorgt er ook voor dat spieren sneller loskomen te zitten. Wanneer je de infrarood warmte tijdens een massage voelt wil je de volgende keer echt niet meer zonder. Behalve als het een hele warme zomerdag is. 

 

Ben je opzoek naar een draagbaar massage apparaat? 

Voordat je een massage apparaat gaat kopen is het altijd belangrijk om jezelf af te vragen waar je je het apparaat voor wilt gaan gebruiken? Ben je bijvoorbeeld van plan om het massagetoestel naar het werk te nemen? Of wil je ook tijdens de vakantie genieten van een heerlijke massage? Voordat je een massage apparaat koopt is het belangrijk dat het in dit geval voldoet aan de volgende aspecten:

 • Het is belangrijk om een massage apparaat te kopen dat niet te zwaar is. Ons advies is om een toestel die maximaal 2 kilo weegt.

 • Daarnaast moet het apparaat ook klein en compact zijn. Het moet toestel moet eigenlijk gemakkelijk in een rugzak kunnen passen.

 • Het is super handig als het over oplaadbare batterijen beschikt. Het is ook belangrijk om van te voren te checken hoe lang deze met een volle batterij mee gaan. Wanneer de batterijen alleen 30 minuten meekan dan heb je er eigenlijk niet zoveel aan. Het is beter om een massage apparaat te selecteren waarin een oplaadbare batterij zit die 2 uur mee kan. Check dit dus altijd even goed voordat je een aankoop doet 

 • Wordt het geleverd met een opbergtas? Wanneer je het apparaat overal mee naar toeneemt is de kans groter dat het toestel minder lang mee gaat. Het is daarom handig als het massage apparaat wordt geleverd met een sterke opbergkoffer / tas. Het apparaat kan je dan veilig en gemakkelijk overal mee naar toenemen. 

 

Wat voor type massages kan het massage apparaat geven?

Een ander belangrijk aspect om uit te zoeken is welke massages het massages het apparaat kan geven. Wij adviseren dat het toestel in iedergeval de volgende type massages kan geven:

 

 • Shiatsu massage: deze massage is afkomstig uit Japan en is één van de oudste massages. De shiatsu massage heeft als doel om de energiebalans in je lichaam te stabiliseren. Een masseuses voert een shiatsu massage uit door met de handen, ellebogen en vingertoppen draaiende en drukken bewegingen te maken. Een massage apparaat imiteert een shiatsu massage door de roterende en op en neergaande bewegingen te maken met de massagekoppen. De shiatsu massage is een zeer krachtige massage. Dankzij de massage worden de spieren in het bovenste en diepere weefsel helemaal losgemaakt. Doordat de spieren worden losgemaakt neemt de bloedsomloop af en ook de spierpijn. Doordat de spieren zich tijdens de massage gaan ontspannen worden ook de energiebanen gereinigd. Op deze manier wordt de energiebalans van het lichaam ook gebalanceerd.  Wanneer je regelmatig geniet van een shiatsu massage dan heb je dus schonere energiebanen. Dankzij de schonere energiebanen staan de organen via de energiebanen ook beter in connectie met elkaar.  

 • Vibratie massage: wil je vooral genieten van een heerlijke ontspannende massage? In dit geval is het verstandig om de vibratie massage te selecteren. Het is een massage die niet te hard aanvoelt en daardoor ook heel fijn aanvoelt. Belangrijk is wel dat je met deze massage niet de onderste spierlaag kan masseren. De bovenste laag van de spieren worden echter wel effectief gemasseerd. Wanneer je echt goed de spieren wilt losmaken dan raden wij aan om te kiezen voor de shiatsu massage. 

Beschikt het apparaat over een afstandsbediening?

Wil je jezelf tijdens de massage niet bezighouden met allerlei randzaken? In dit geval raden wij aan om een massage apparaat te kopen die wordt geleverd met een afstandsbediening. Dankzij de afstandsbediening kan je snel en gemakkelijk de belangrijkste instellingen gemakkelijk aanpassen zoals:

 • Het aanpassen van de intensiteit van de massage

 • Het aanpassen van het massage programma 

 • Het lichaamsdeel wat je graag wilt masseren.

 • De infrarood warmte activeren.

 

Voor welke massage apparaat kies ik nu uiteindelijk?

Nu je een beter beeld hebt gekregen van de belangrijkste functies waarover massage apparaten kunnen beschikken kan je bepalen voor welke type model je kiest. Hieronder gaan wij in op de verschillende soorten massage apparaten:

 

 • Massagegun: de massagegun is een klein massage apparaat. Het apparaat hou je in de hand en vervolgens beweeg je het apparaat over de pijnlijke lichaamsdelen. Het grote voordeel van een massage pistool is dat je heel gericht en effectief de pijnlijke spieren kan masseren. De massagegun is vooral populair bij de fanatieke sporters. De achterliggende reden is dat deze massages een stuk krachtiger zijn. Het voordeel is dat de massage doordringt tot diep in de onderste laag van de spieren. Een massagegun zorgt er dus voor dat de spieren na een intensieve sportsessie echt goed worden losgemaakt. Daarnaast verdwijnen spierknopen veel sneller. Na een intensieve trainingssessie herstellen de spieren veel sneller en kan je dus sneller weer gaan sporten. Ook voor het sporten werkt een massagegun zeer effectief. Het zorgt er namelijk voor dat je spieren losser worden en flexibeler zijn. De kans is groter dat  blessures voorkomen worden. Een andere reden waarom sporters kiezen voor een masssgegun is omdat deze apparaten klein en licht zijn. Daarnaast beschikken de meest massage pistolen over oplaadbare batterijen die tot wel 6 uur meegaan.

 • Massagekussen / massagestoel: wil je vooral thuis genieten van een heerlijke massage? Ben je daarnaast opzoek naar het apparaat wat de meest ontspannende massage geeft? Kies in dit geval voor een massagekussen of massagestoel. Beide apparaat geven namelijk een volledige lichaamsmassage. Daarnaast kan je bij de meeste modellen ook de intensiteit instellen, het lichaamsdeel selecteren en uit verschillende massageprogramma’s kiezen. Ik kan je vertellen dat een volledige lichaamsmassage een stuk ontspannender aanvoelt als wanneer je maar één lichaamsdeel masseert. 

 • Voetmassage apparaat: heb je last van vermoeide voeten en benen? In dit geval raden wij je aan om voor een voetmassage apparaat te kiezen. Wanneer je jouw voeten met een voetmassage apparaat masseert dan neemt de bloedsomloop in het gehele onderlichaam toe. Dankzij de verhoogde bloedcirculatie worden er meer zuurstoffen en voedingstoffen naar de voet en beenspieren gebracht. Het effect daarvan is dat je spieren weer hernieuwde energie krijgen. Met een voetmassage apparaat verhelp je dus vermoeide voeten en benen.

Conclusie

Welke massage apparaat je ook koopt, we kunnen je garanderen dat een massage apparaat een heel ontspannend effect heeft op jouw gemoedstoestand. Ons advies is om voor een massagestoel of massagekussen te kiezen indien je graag wilt genieten van een complete lichaamsmassage. Indien je een kleiner budget hebt dan kies je voor een massagekussen. De prijs van een massagekussen loopt uiteen tussen de 70 en 200 euro. Wanneer je een groter budget hebt en echt de beste massage wilt dan kies je voor een massagestoel. Voor de fanatieke sporter of voor mensen die opzoek zijn naar een draagbaar massage apparaat raden wij de massagegun aan. Een massagegun geeft een lekkere krachtige massage en zorgt ervoor dat de spieren na een intensieve trainingssessie sneller herstellen. Daarnaast is een massagepistool ook compact en beschikt het over sterke oplaadbare batterijen zodat je overal kan genieten van een heerlijke massage.