Groene Smoothie als gezonde snack tussendoor

Veel mensen proberen gezonder te leven en hebben hiervoor minimaal een periode in het jaar waarbij ze nadenken om wat extra gewicht te verliezen of beter en gezonder te gaan eten. Toch is het volgen van een dieet of regelmatiger gaan sporten best wel een behoorlijke opgave voor veel mensen en het risico dat deze impuls niet voldoende is ingeburgerd in het “normale” levenspatroon van een dag is vrij groot. Omdat het ook eenvoudiger kan met gewoon elke dag een vervanging van het ontbijt of de lunch door een gezonde groene smoothie is niet bij veelmensen bekend.

Hoe gezond zijn groene smoothies?

Wanneer je elke dag de lunch of het ontbijt zou vervangen door een groene smoothie en dit voor een periode van een maandje volhoud dan zul je niet alleen gewicht verliezen maar je ook veel fitter voelen. Een gezonde groene smoothie heeft een mix van 70% fruit en 30% rauwe groenten. Deze combinatie is bewust gemaakt en zal als zeer prettig worden ervaren i.v.m. de spijsvertering van de rauwe groente. Wanneer we een groene smoothie maken dan zullen we een blender gebruiken die alles op een manier snijd zoals ons gebit nooit zou kunnen kauwen. Het groete voordeel hiervan is o.a. dat er veel meer vitaminen en miniralen bij vrij komen die door je lichaam beter worden opgenomen.

Wat zijn de lichamelijke voordelen

Wanneer je dagelijks een groene smoothie neemt zul je de volgende zaken aan je lichaam gaan merken. Je huid zal mooier worden, je zult wat kilo’s gaan kwijtraken, je krijgt meer energie, je zult beter slapen en je stoelgang wordt sterk verbeterd. Dit zijn goede argumenten om gewoon dagelijks te gaan beginnen met een simpele groene smoothie.

Hoe bereiden?

Wanneer je een groene smoothie wilt gaan maken dan heb je eigenlijk alleen een blender en een beker nodig. Je kunt met vers fruit en groente een heel eind komen maar het gebruik van superfoods wordt ook vaak gedaan om je groene smoothie nog lekkerder en gezonder te maken. Natuurlijk heb je ook een recept nodig en kun je tegenwoordig al op verschillende website vinden als ook bij www.groenesmoothiestips.nl