Ace Magazine
Image default
Gezondheid

Blessure voorkomen

Het fit blijven is voor iedereen belangrijk. Het beginnen is het belangrijkst voor iedereen. Als je eenmaal bent begonnen dan kom je al snel in het ritme en dan wordt je ook goed gemotiveerd. In deze blog is te lezen hoe je de minste kans hebt op spierpijn en blessures. Waardoor je niet ineens langs de zijlijn moet staan.

Beginnen

Het begin is vaak het lastigst. Doordat je jezelf over de drempel moet slepen om echt goed te gaan sporten. Het is handig om dan een sportbuddy te zoeken. Hierdoor kan je elkaar motiveren en ga je echt goed sporten. Door een doel op te stellen werk je echt naar iets toe, waardoor je nog meer motivatie van krijgt. Ook het kiezen van een sport wat je echt leuk vindt scheelt ook al. Doordat je dan echt meer zin hebt om te sporten. Om vaste dagen voor jezelf vast te stellen waarop je gaat sporten komt het steeds meer in je ritme.

Warming up

Een warming up is ontzettend belangrijk, door het gaan sporten met koude spieren heb je het snelst kans op blessure of spierpijn. Je wilt namelijk niet helemaal kreupel lopen van de spierpijn. Ook zijn warme elastischer en kunnen ze meer energie produceren. Dit kan de power en mate van krachtontwikkeling verbeteren. Je kan ook gaan stretchen als warming up of elke oefening zonder gewicht om je spieren warm te maken.

Techniek

Als je gaat sporten let dan ook goed op je techniek van je oefeningen. Als je het niet doet dan is de kans op blessures een stuk groter. Zorg ervoor dat je eerst de techniek onder de knie hebt. Wanneer dit het geval is dan kan je gaan opbouwen door middel van gewichten. Als het nog niet goed voelt bekijk dan eerst je techniek of het wel klopt.

Spierpijn verminderen

Spierpijn hebben na een training is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant kan dat ook erg veel zeer doen. Spierpijn betekent wel dat je goed bezig bentmet spieropbouwen. Wat kan helpen bij het verminderen van spierpijn is eiwitten eten. Hiermee worden de kleine spierscheurtjes worden opgevuld, hierdoor kunnen je spieren weer herstellen en groeien. Ook is het goed om voldoende te drinken. Zo blijven je spieren soepel. Het houden van rust is ook erg belangrijk. Vooral een goede nachtrust van 8 uur slaap zorgt je voor het optimale spier herstel. Ook werkt een fit sportbalsem erg goed voor het verlichten van de pijn voor je spieren.

Niet te veel pushen

Zorg ervoor dat je lichaam kan wennen aan het trainen met gewichten. Het is niet goed om na een tijd van niet sporten direct weer verder te gaan waar je was gebleven. Als je direct jezelf helemaal uitput ga je dat de volgende dagen direct voelen en is de kans op spierscheuring een stuk groter. Het herstellen hiervan kan een tijd lang duren waar je geen zin in hebt.

https://www.medipreventie.nl/fit-sportbalsem/

Gerelateerde artikelen

Leeszonnebrillen

Afspraak maken bij een Creatix coach

Periodiek ademen is voor iedereen goed