Ace Magazine
Image default
Financieel

Waar je op moet letten als je een lening gaat aanvragen

Een lening aanvragen kan voor allerlei dingen: een nieuwe auto, renovatie van je huis of een nieuwe keuken. Dit zijn allemaal grote uitgaven en niet iedereen heeft het geld om dit zomaar te doen. Daarom kun je voor deze grote uitgaven een lening aanvragen. Houd er wel rekening mee dat als je geld leent je een langetermijnverplichting aangaat met een geldverstrekker.  Om deze reden moet je altijd rekening ermee houden wat je precies aangaat en wat er voor consequenties aan vast zitten. In deze blog kon je lezen waar je rekening mee moet houden als je een lening aanvraagt.

Waar wil je een lening voor aanvragen?

Het ligt er natuurlijk puur aan waar je een lening voor aanvraagt. Is het een doorlopende lening? Dan kan je het beste voor een doorlopend krediet gaan. Is het een eenmalige lening? Dan kan je het beste een persoonlijke lening aanvragen.

Lening aanvragen? Vergeet de rente dan niet

Als je een lening wilt aanvragen moet je de rente natuurlijk niet vergeten. De rente komt boven op het geld dat je leent. Een doorlopende lening heeft vaak een variabele rente en een persoonlijke lening een vaste rente.

Leeftijd

Als je een lening wilt aanvragen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Dit ligt er ook meer aan van het soort lening dat je wilt en via welke geldverstrekker je dit wilt doen.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/