Ace Magazine
Image default
Vakantie

Tips voor een zomergevoel op een druilerige dag

De winters in Nederland zijn vaak donker, regenachtig en koud. Hierdoor kun je je best wel eens somber voelen. In dit artikel delen we wat tips over hoe je je op zo’n sombere dag weer vrolijk kunt gaan voelen. En nee, daar hoef je echt niet last minute een vakantie naar de zon voor te boeken. 

Maak plannen voor de zomer

Weet je al wat je komende zomer gaat doen? Maak een lijstje met al je plannen voor deze zomer. Droom groot, schrijf bijvoorbeeld op dat je een huis gaat kopen in malaga bij Villa Nova Real Estate. Zo heb je al genoeg om naar uit te kijken en doordat je nadenkt over zomerse activiteiten word je waarschijnlijk vanzelf al wat vrolijker. 

Haal herinneringen op 

Kijk foto’s terug van afgelopen zomer of lees blogs terug over de vorige zomer. Door het ophalen van fijne herinneringen krijg je een boost en dit geeft je weer genoeg energie om vrolijk verder te gaan met je dag. 

Maak er zelf een feestje van 

Misschien is het buiten wel aan het regenen of stormen, binnen merk je daar met de gordijnen dicht helemaal niets van. Zet je favoriete zomerhits op, gooi je heupen los en je wordt vanzelf vrolijk. Kleed je zomers aan, zet de verwarming iets hoger en spray een zomers parfum op, zo voelt het net of je op vakantie bent! 

Haal de zomer in huis 

De tuin ziet er vaak wat saai uit in de winter, maar door mooie zomerbloemen in huis te halen, creëer je toch nog het gewenste zomergevoel. Zorg daarnaast voor kleurrijke decoraties en zet al je zomerse souvenirs op een mooie plek in het zicht. Met een beetje meer kleur in je huis krijg je eerder de zomer in je bol.
Trakteer jezelf in de winter ook eens op iets lekkers te eten en te drinken. Een ijsje halen kan ook prima in de winter, maar je kunt natuurlijk ook aan de slag met het maken van lekkere cocktails. Ruil daarnaast de winterse stamppot eens in voor een frisse salade en een zomergevoel is gegarandeerd! 

 

Gerelateerde artikelen

Slapen in een boomhut

Hotel Zwitserland Chez Jan – Thuis in de bergen

Een vakantiehuis in Limburg!