Ace Magazine
Image default
Financieel

Profiteren van de brexit

De financiële wereld lijkt na een week van grote onrust enigszins tot rust te zijn gekomen. Nadat de, voor velen verassende, uitslag naar buiten kwam leek het er korte tijd op alsof het hek helemaal van de dam zou verdwijnen, maar tot op heden lijken de gevolgen relatief mee te vallen en zijn er ook al een hele hoop nieuwe mogelijkheden te zien nu het stof naar de grond is gedaald. Dit wil niet zeggen dat alles er nu opeens rooskleurig uitziet, maar dat zag het er sowieso al niet uit. Maar waar zitten de kansen dan?

De grootste kans zit hem nu in het beleggen in goud. Het is een alom bekend fenomeen dat beleggers massaal beleggen in edelmetalen zoals goud als de toekomst onzekerder wordt en na de brexit bleek dit maar weer al te waar. De goudprijs zit momenteel enorm in de lift en zit op zijn hoogste waarde in een aantal jaar. Dit brengt mogelijkheden met zich mee, maar ook risico’s. Nu de economie van de Britten enigszins stabiliseert is de kans namelijk aanwezig dat men het goud weer van de hand zal doen omdat het gevaar geweken lijkt.

Anderzijds staat het de Britten nu vrij om verdragen af te sluiten met andere landen. Waar ze voorheen nog vastzaten aan de EU en hierdoor niet hun eigen gang konden gaan is dit momenteel wel anders. De Britten kunnen, indien ze dit zelf ook willen, zonder problemen verdragen aangaan met landen als Japan, China, Australië en Canada. Bovendien hebben de Britten er geen geheim van gemaakt dat ze met deze landen graag meer handel zouden drijven. Dit kan voor beleggers zeker interessant zijn, want hierdoor kunnen bedrijven die in deze landen opereren wel eens een vogelvlucht nemen. Begin dus snel met het leren beleggen, voordat de kansen verkeken zijn.

http://leerbeleggen.com/