Ace Magazine
Image default
Financieel

Een persoonlijke lening aanvragen

De persoonlijke lening is een type lening dat u kunt aanvragen bij een bank. Deze leningen hebben niet een bepaald bestedingsdoel en kunnen aangewend worden voor allerlei zaken die u nodig heeft. U kunt een duurdere lening aflossen, u kunt uw huis hiermee opknappen of u kunt er voor kiezen om een auto te kopen van het leenbedrag. De hoogte van een persoonlijke lening is afhankelijk van een aantal factoren;

-Wat verdient iemand per maand? Aan de hand van het maandinkomen kan worden berekend wat iemand verantwoord kan lenen. Bij deze berekening wordt rekening gehouden met de vaste lasten voor uw woning en wat u nodig heeft voor levensonderhoud. Dit zijn vaste bedragen voor alleenstaanden en getrouwden, ook wel de norm levensonderhoud genoemd. Dit zijn normen die wettelijk zijn vastgesteld.

-Wat heeft de aanvrager al lopen aan leningen en zijn er negatieve meldingen op deze leningen. De bank doet een toetsing bij het BKR (Bureau Krediet Registratie) Elk krediet dat in Nederland wordt verstrekt, wordt bij het BKR aangemeld. Als iemand niet aan zijn verplichtingen voldoet en achterstand krijgt bij een lening, wordt dit gemeld bij het BKR. Dit kan een reden zijn voor een bank om de aanvraag af te keuren.

Wilt u weten meer weten over particulier geld lenen zonder vooruitbetaling, bezoek dan onze website.

http://particuliergeldlenenzondervooruitbetaling.nl