Ace Magazine
Image default
Financieel

De bitcoin is ook geschikt voor handel

10 jaar geleden had niemand er nog van gehoord: de bitcoin, een virtuele munteenheid die louter online wordt gebruikt. De bitcoin won snel aan populariteit en vertegenwoordigt heden ten dage een echte waarde. Voor alles wat een waarde vertegenwoordigd geldt: er is handel in te bedrijven. Zo ook met de bitcoin. Dit is voor een groot deel te danken aan de handel in Contracts for Difference (CFD’s). Dit zijn contracten die je afsluit met speciale brokers. Deze handel vindt online plaats, wat het mogelijk maakt om ook te handelen in bitcoin CFD’s. Ook de bitcoin handel is tegenwoordig razend populair.

Wat is een bitcoin?
De bitcoin is een digitale munteenheid en is dus geen tastbare eenheid waarvan je munten of briefjes in je portemonnee kunt bewaren. Toch is de bitcoin wel vergelijkbaar met andere munteenheden. Zo heeft de bitcoin een eigen koersverloop, waardoor je bitcoins kunt verhandelen met andere mensen. Ook komt het regelmatig voor dan mensen diensten aanbieden in ruil voor bitcoins. De handel in bitcoins gaat zeer snel, omdat dit allemaal online plaatsvindt, zonder dat er een bank tussen zit. Dit heeft als bijkomend voordeel dat je geen extra kosten maakt voor de transacties. Sterker nog: er zijn eigenlijk vrijwel geen regels als het aankomt op handel in bitcoins. Het enige wat je hoeft te doen is bitcoin software te installeren, vanaf dat moment maak je deel uit van het bitcoinnetwerk waar zich alleen mensen in bevinden die gebruik maken van de eenheid, die zich in feite ‘in the cloud’ bevindt. Dit maakt handel in bitcoins onder deze gebruikers mogelijk.

Razendsnel handelen in bitcoin CFD’s
Omdat de bitcoin zijn eigen koersverloop heeft, is hij beurstechnisch niet veel anders dan bijvoorbeeld de dollar of de euro. CFD brokers bieden contracten aan van alles soorten valuta’s aan, dus ook van de bitcoin. De handel in bitcoin CFD’s heeft veel mensen al veel geld opgeleverd, door de snelle opkomst van de nieuwe munteenheid. Deze opkomst heeft ervoor gezorgd dat de waarde in no time steeg van 15 dollar naar bijna 1000 dollar. Momenteel is de waarde tussen de 300 en de 400 dollar. De fluctuaties zijn vrij stevig waardoor handel in bitcoins voor jou een zeer lucratieve business kan zijn. En het gaat nog razendsnel ook.

https://nl.pinterest.com/source/ietsdoenofferte.nl