Ace Magazine
Image default
Energie

5 tips om je energiekosten te verlagen

5 tips om je energiekosten te verlagen

We zullen hier kort 5 tips bespreken waarmee jij je energiekosten kunt verlagen. Dat is goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Allebei uitstekende redenen om eens te kijken hoe jij je energieverbruik omlaag kunt brengen. Zie hieronder 5 tips om je energiekosten te verlagen

 

Meten is weten

Om te weten waar je goed op kunt besparen is het belangrijk om te weten hoeveel energie je eigenlijk verbruikt. ENGIE heeft een handige tool om je energiekosten te berekenen. Je vult je postcode en adres in. Vervolgens je verbruik als je dat weet, het type woning, het aantal bewoners en hoeveel zonnepanelen je hebt. Vervolgens krijg je te zien hoeveel jij zou betalen bij ENGIE. Lekker handig.

 

Heb je het licht gezien?

Wil jij een hele eenvoudige manier om energie te besparen? Vervang je lampen door LED verlichting. Ze zijn veel zuiniger dan gloeilampen en de techniek is sterk verbeterd zins de komst ervan. Wachten op fel licht hoeft niet meer.

 

Lekker douchen en toch besparen

Ook bij het douchen kun je veel geld besparen. Dat kun je doen door een spaardouchekop te installeren. Je bespaart hiermee snel en makkelijk water en gas.

 

Een warm huis

Het meest kun je waarschijnlijk besparen op de verwarming van je huis. Hoe pak je dat aan? Ten eerste is het isoleren van je huis erg belangrijk om kosten te besparen. Zeer eenvoudige manieren om aan het milieu te denk zijn: verwarmingen op kamers waar je niet bent dicht draaien en bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager zetten.

 

Weggooien is goed voor het milieu?

Ja, in sommige gevallen klopt dat. Een onzuinige of oude koelkast van 7 jaar of ouder kun je beter weggooien.

https://www.engie-energie.nl/