Ace Magazine
Image default
Financieel

Betalen met pin of contant?

Als je iets koopt betaal je tegenwoordig waarschijnlijk meestal met pin. Het aantal contante betalingen neemt steeds verder af omdat veel mensen met een pasje of op een andere digitale manier hun aankopen afrekenen.

Handig voor jezelf

Voordeel van pinnen is dat je nooit veel contact geld op zak hoeft te hebben. Je kunt tot grote bedragen per keer pinnen (mits je voldoende saldo hebt natuurlijk) en de betaling is snel geregeld.

Handig voor winkeliers

Het is niet alleen handig voor jou om met je pinpas te betalen. Veel winkeliers hebben dit graag, ook voor kleinere bedragen. Minder contante betalingen betekent minder wisselgeld nodig maar ook minder geld in de kassa. Dat is immers een stuk veiliger. Daarnaast zijn ze snel klaar met de opmaak van de kassa als er weinig contant geld te tellen is.

Nadeel van pinnen

Nadeel van veel pinnen kan zijn dat je een minder goed overzicht hebt van wat je uitgeeft. Als je een bepaald bedrag aan contant geld bij je hebt en dat is op dan weet je precies wat je hebt uitgegeven en kun je het daarbij laten. Met pinnen ben je snel geneigd iets toch aan te schaffen omdat het dan toch betaald kan worden.

https://www.financieel.blog/