Ace Magazine
Image default
Energie

Hoe kies je een geschikte laadpaal voor thuis?

Als je een laadpaal voor thuis wilt heb je de keuze uit diverse mogelijkheden. Soms kan het dan ook wel eens een uitdaging zijn om een goede laadpaal thuis te kopen. Om deze reden hebben wij dit artikel geschreven. In dit artikel proberen we je te helpen in je zoektocht naar een geschikte laadpaal voor thuis. 

Wel of geen inzicht in het energieverbruik?

Een belangrijke keuze die je moet maken bij de aankoop van een elektrische laadpaal voor thuis is de keuze tussen een online vs. offline laadpaal. Een online laadpaal geeft je inzicht in het energieverbruik. Met andere woorden: je kan precies zien hoeveel “stroom” je auto gebruikt en wat de kosten hiervan zijn. Een offline laadpaal heeft dit niet, maar is in de meeste gevallen wel weer voordeliger.

Één auto of meerdere auto’s opladen?

Er zijn twee type laadpalen: 1) een laadpaal met één contactdoos en 2) een laadpaal met meerdere contactdozen. Als jij de enige elektrische rijder bent die gebruik maakt van de laadpaal dan kan je het best gaan voor een laadpaal voor thuis met één contactdoos. Rijd je partner ook elektrisch? Ga dan voor een laadpaal met meerdere contactdozen zodat je op hetzelde moment meerdere auto’s kunt opladen.

Wil je meer informatie over laadpalen voor thuis? Klik op het linkje voor meer informatie.

http://reithpower.nl/laadpaal/thuis/